Menu
10 november Boomfeestdag: al het lesmateriaal over bomen op een rij!

10 november Boomfeestdag: al het lesmateriaal over bomen op een rij!

Op de Nationale Boomfeestdag, aankomende woensdag, wordt Nederland weer een stuk groener. Heel veel kinderen en jongeren planten op deze feestdag hun eigen boom. Want als je je eigen boom hebt geplant kijk je heel anders naar de natuur om je heen! Ook scholen in Overijssel doen mee. De Accentviering van Overijssel is dit jaar in de gemeente Dinkelland. In Denekamp zullen leerlingen uit groep 7 en 8 van de Alexanderschool en leerlingen uit klas 1 van De Potskamp 23 bomen en maar liefst 244 struiken planten! Wil je ook in jouw klas aan de slag met bomen? In dit artikel vind je een aantal tips

Lesmateriaal over bomen
Of jouw school nu wel of niet meedoet met Boomfeestdag, je kunt in de les ook op veel verschillende manieren aandacht besteden aan bomen en natuur. Zeker nu in de herfst is het een leuk onderwerp om mee aan de slag te gaan in de les! In ons aanbod is voor elke klas educatief materiaal te vinden over bomen en natuur. Bestel je de leskist vandaag nog, dan kun je er volgende week al gebruik van maken! Reserveer hier een leskist.

  • Leskist Bomen (A21), middenbouw/bovenbouw
  • Stadsnatuur (A48), bovenbouw
  • Buitenwerk (A22), middenbouw/bovenbouw
  • We gaan naar buiten (A13), onderbouw

Daarnaast kun je op de website www.boomfeestdag.nl gratis een heleboel lesmateriaal, quizzen, filmpjes en downloads vinden over bomen.

Project van Zaadje tot Boom: verzorg een boom in de klas
Natuur en Milieu Overijssel heeft ook een nieuw project over bomen: van zaadje tot boom. Leerlingen verzorgen met dit project een paar maanden een zaailing in de klas en gaan op zoek naar een geschikte locatie voor hun boom. Met het bijbehorende lesmateriaal worden kinderen op een interactieve manier betrokken bij het onderwerp bomen. Zo leren ze wat een boom nodig heeft om goed te kunnen groeien en hoe ze een boom goed kunnen verzorgen. Ook ontdekken ze waarom bomen zo belangrijk zijn voor een gezonde aarde en voor onze eigen gezondheid. Wil je met jouw klas meedoen met Van Zaadje tot Boom? Meld je dan aan bij projectleider Peter Adema, adema@natuurenmilieuoverijssel.nl.

Iedereen een boom
De bomen die in Overijssel geplant worden dragen bij aan de actie “Iedereen een Boom”. Deze actie is de provincie Overijssel in 2018 gestart met een heel simpel doel: één boom voor elke inwoner van Overijssel. We willen dus toe naar 1,1 miljoen bomen. Iedereen kan meehelpen om die 1,1 miljoen te bereiken. Je kunt reeds geplante bomen aanmelden op de website www.iedereeneenboom.nl. Hier vind je ook meer informatie over de actie en handige plant-tips.

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media