Menu
13 april Informatiebijeenkomst Groene Schoolpleinen

13 april Informatiebijeenkomst Groene Schoolpleinen

Ben je bezig met een groen schoolplein, of wil je hier mee beginnen? Of heb je misschien al een groen plein, maar vind je het lastig hoe je deze educatief inzet en goed beheert? Tijdens de online informatiebijeenkomst Groene Schoolpleinen geven wij je tips en voorbeelden van ervaringsdeskundigen.  De bijeenkomst begint om 15.00 uur. Er zijn vijf workshops rondom thema’s, zoals hoe zet ik het de nieuwe groene extra lesruimte in, hoe beheer ik de groene ruimte op een veilige manier, en hoe krijg ik dit alles financieel voor elkaar?

Wat is een groen schoolplein?

Een groen schoolplein is een natuurlijke speel- en leeromgeving. Het is een gevarieerd landschap, met reliëfverschillen en losse, natuurlijke materialen. De verschillende soorten groen nodigen de kinderen enorm uit om te spelen en te leren. Er zijn allerlei natuurlijke elementen, zoals heuvels, water, zand, beplanting en een omgevallen boom. Die veranderen bovendien voortdurend, in tegenstelling tot een speeltoestel, waardoor ze steeds nieuwe speelmogelijkheden en uitdagingen creëren. Dit stimuleert kinderen om creatief te zijn.

Praktische informatie

Deze bijeenkomst is op 13 april van 15.00 – 16.30 uur via Zoom, inloop vanaf 14.45 uur. We raden je aan deze bij te wonen met meerdere collega’s van je school, zodat jullie alle workshops kunnen volgen en er meer draagvlak kan ontstaan.

Meld je snel aan op de website van Natuur voor Elkaar 

Stuur deze link vooral door naar andere geïnteresseerde collega’s!

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media