Menu
Aan de slag met Donald Duck en Smaakmissie Voedselverspilling in Verspillingsvrije Week

Aan de slag met Donald Duck en Smaakmissie Voedselverspilling in Verspillingsvrije Week

Speciaal voor de Verspillingsvrij Week, van 1 – 7 september, is er een speciale Donald Duck uitgave gemaakt. De doelgroep hiervoor zijn leerlingen van groep 6, 7 en 8.  De Donald Duck dient als ondersteuning of naslagwerk bij het lesmateriaal van de Smaakmissie ‘Voedselverspilling’ van de Wageningen University.

Het doel van deze Smaakmissie in combinatie met de Donald Duck is dat leerlingen zelf op onderzoek gaan, zowel binnen als buiten de klas.

Lijkt dit jou leuk als leerkracht? Doe dan mee met dit project en bestel hier kosteloos voor jouw leerlingen deze speciale uitgave van Donald Duck over voedselverspilling. Wil je extra activiteiten rond voedselverspilling organiseren, maar kun je tips of hulp bij de aanpak wel gebruiken? Contacteer dan de makelaars die actief zijn in jouw provincie.

Praktische informatie
De Donald Ducks worden voor regio noord en zuid vanaf week 35 op school geleverd. Voor regio midden vanaf week 36. Dit is nét voor de Verspillingsvrije Week (1-7 september). Bestellen is gratis. Als school ontvang je bij elke bestelling een factsheet  (info over de Smaakmissie Voedselverspilling) en twee posters met meer informatie over de Verspillingsvrije Week.

 

De speciale Donald Duck uitgave verschijnt in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, in samenwerking met stichting Samen Tegen Voedselverspilling.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media