Menu
In en om het buitencentrum

In en om het buitencentrum

Staatsbosbeheer biedt u onderstaande activiteiten aan. We raden u aan zelf contact op te nemen met de medewerkers van Staatsbosbeheer.

Voor alle leeftijden:

 • Breng een bezoek aan het Buitencentrum. Bekijk de expositie en eventueel een natuurfilm.
 • Speelbos. Volg de eekhoorn en speel en ravot langs het 2 km lange speelbospad met allerlei speeltoestellen. Uit te breiden met een kleurrijk doe-boek Joep (onder de 8 jaar) en/of doe boek Jonas (boven de 8 jaar) met korte opdrachtjes.
 • NatuurWijs – op maat. Trek een dag(deel) met een Natuurwijzer de natuur in. NatuurWijs wil kinderen weer in verbinding brengen met de natuur. Kijken, voelen, ruiken, luisteren en proeven. Zélf de natuur ervaren en zélf ontdekken. Thema en de leerdoelen kunnen in overleg worden vastgesteld. Leren over natuur doe je ín de natuur!
 • Op pad een boswachter/natuurgids. Maak met de boswachter/natuurgids een leuke en leerzame tocht. Thema’s zijn naar uw wens in te vullen.

Onderbouw:

 • Kabouterpad. Maak een natuurbelevingstocht in de voetsporen van de Sallandse kabouters (onderbouw).
 • Dierenvriendjes-pad. Als dierenvriendjes van Staatsbosbeheer ga je op ontdekkingstocht en beleef je avonturen. Je krijgt een spel met een kleurendraaischijf mee waar allerlei opdrachten bij horen.

Middenbouw:

 • Bolderkar. Ontdek de natuur op een speelse manier. De klas gaat, onder begeleiding van een SBB vrijwilliger, op pad met een bolderkar vol opdrachten. De opdrachten variëren van het zoeken van bodemdieren tot het maken van natuurkunst.
 • Hulpboswachter. Ga op pad met een tas vol materialen en ontdek in een zestal opdrachten wat een boswachter zoal doet en haal je hulpboswachtersdiploma!
 • NatuurWijs – vast programma.
  Ga een hele dag met vrijwillige NatuurWijs gidsen het bos in en de hei op. Kijken, voelen, ruiken, luisteren en proeven. Zélf de natuur ervaren en zélf ontdekken wat mensen en natuur met elkaar te maken hebben. Dat blijft pas écht hangen. Want leren over natuur doe je ín de natuur.

Bovenbouw:

 • Hulpboswachter. Ga op pad met een tas vol materialen en ontdek in een zestal opdrachten wat een boswachter zoal doet en haal je hulpboswachtersdiploma!
 • GPS tocht. Tijdens een GPS tocht verzamel je d.m.v. het oplossen van vragen onderdelen van een code. Vergeet onderweg niet van de natuur te genieten! De juiste code geeft toegang tot de bunker en daar wordt door jullie een geheime code gedecodeerd.
 • Werken in de natuur. Help een ochtend of een middag, van september tot maart, met boompjes zagen en trekken op de hei. Zo blijft de heide echt een open gebied. Omdat het belangrijk is, dat het werk op de juiste manier uitgevoerd wordt en er gewerkt wordt met gereedschap (zaag, schop) is het vereist, dat de school naast de leerkracht voor minimaal 1 begeleider per 10 kinderen zorgt.

Prijzen op aanvraag.

Staatsbosbeheer, Buitencentrum Sallandse Heuvelrug
Grotestraat 281 Nijverdal
0548-612711
buitencentrumsallandseheuvelrug@staatsbosbeheer.nl

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media