Menu
Bloemenlint Zwolle

Bloemenlint Zwolle

Tientallen organisaties en bewonersinitiatieven uit Zwolle organiseren dit jaar voor de vijfde keer een bloemenlint in april. Ook scholen en kinderopvanglocaties uit Zwolle kunnen kosteloos deelnemen. Jullie ontvangen een zak biologisch bloemenzaad, een zaai-instructie om met de leerlingen te zaaien en een leuke lesbrief over bijen. Een leuke invulling voor de biologieles. Deelname is kosteloos!

Een bloemenlint is een aaneengeschakelde ketting van tuinen, perken, schoolpleinen en braakliggende stukken grond met kleurrijke bloemen waar insecten zoals bijen en vlinders van houden. Hiermee is er in Zwolle extra voedsel te vinden voor bijen en alle kleurrijke bloemen geven de stad ook een vrolijke uitstraling. Ook dit jaar organiseren tientallen groene bewonersinitiatieven onder de paraplu van Groene Loper Zwolle weer een bloemenlint. Zaaien kan in de maanden april en mei (hoe vroeger, hoe meer bloemen er op zullen komen).

Waarom bloemenlint
Ook al zijn veel mensen bang voor bijen, het zijn eigenlijk hele belangrijke dieren. Ze zorgen niet alleen voor honing, maar bestuiven ook onze landbouwgewassen. Dankzij de bijen kunnen wij bijvoorbeeld aardbeien en appels eten. Maar de bijen hebben het moeilijk omdat er steeds minder voedsel voor hen te vinden is. De oorzaak hiervan is onder andere een tekort aan wilde planten met bloemen waar bijen nectar en stuifmeel kunnen verzamelen. In de landbouw zien we monoculturen en in de steden worden tuinen betegeld. Om de bijen in Zwolle een handje te helpen, organiseren tientallen groene buurtinitiatieven en andere maatschappelijke organisaties in april en mei de aanleg van een gezamenlijk bloemenlint door de stad.

Meedoen?

  • Stuk grond op school of bij de kinderopvang
  • In de tuin bij de kinderen thuis
  • Locatie groen bewonersinitiatief uit de buurt (in overleg)

 Aanmelden: de hele maand april via nme@natuurenmilieuoverijssel.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media