Menu
Expeditie Wildernis – Zwolle

Expeditie Wildernis – Zwolle

Let op: Dit jaar vinden er helaas geen expedities plaats. 

Natuur en Milieu Overijssel organiseert speciale expedities in de ‘wildernis’ van de IJssel-Vechtdelta voor basisscholen uit de gemeenten Zwolle. In Expeditie Wildernis IJssel-Vechtdelta gaan kinderen van de groepen 5 t/m 8  mee op avontuur vol spannende activiteiten.

Tijdens Expeditie Wildernis voeren leerlingen educatieve opdrachten uit in de uiterwaarden langs de IJssel bij Zwolle. Ervaren expeditiegidsen begeleiden deze struintocht.

Voorbereidende les
Expeditie Wildernis bestaat uit twee delen: een voorbereidende les in de klas en de educatieve
struintocht langs de IJssel. De voorbereidende les duurt ongeveer 1,5 uur en deze geeft u zelf. Leerkrachten ontvangen een kant-en-klare les in de vorm van een PowerPointpresentatie. In deze les maken de leerlingen kennis met Expeditie Wildernis, rivier de IJssel, de IJssel-Vechtdelta en waterveiligheid.

Op expeditie!
Na de voorbereidende les is het tijd om de laarzen aan te trekken. Onze ervaren expeditiegidsen vangen u en uw klas op en coördineren de struinexpeditie. De kinderen gaan enthousiast aan de slag met veldwerkopdrachten, zoals het speuren naar hoogwatersporen en het zoeken van vogels.

Programma IJssel-Vechtdelta
Expeditie Wildernis is onderdeel van het programma IJssel-Vechtdelta. De IJssel-Vechtdelta is één van de weinige gebieden in ons land waar de eeuwenoude strijd tegen het water nog altijd zichtbaar is: de uiterwaarden, de dijken, de woonterpen met boerderijen, de kolken en de kreken in het weidse landschap. Met het programma IJssel-Vechtdelta werken de provincie Overijssel, Waterschap Drents Overijsselse Delta, de gemeenten Kampen, Zwartewaterland en Zwolle en de Veiligheidsregio IJsselland aan waterveilige en klimaatbestendige gebiedsontwikkeling van de IJssel-Vechtdelta, waar het optimaal wonen, werken en recreëren is. De partners uit het programma IJssel-Vechtdelta willen kinderen uit het gebied graag betrekken bij het watersysteem in hun eigen omgeving om hen meer waterbewust te maken.

Voor meer informatie over de expedities kunt u contact opnemen via nme@natuurenmilieuoverijssel.nl 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media