Menu
Actie: oesterzwammen-kweekset voor op school – bestel uiterlijk 13 oktober

Actie: oesterzwammen-kweekset voor op school – bestel uiterlijk 13 oktober

Actie: oesterzwammen-kweekset voor op school – bestel uiterlijk 13 oktober

Wat doe met koffieprut? Met een beetje geluk belandt het in de groenbak, maar waarschijnlijk gaat het in de afvalbak. Zonde! Koffieprut is namelijk de perfecte groeibodem voor oesterzwammen. Wil jij met groep 7 of 8 je eigen oesterzwammen kweken? Bestel dan nu gratis*  een oesterzwammen kweekset. Je ontvangt in deze materiaalzending een kweekset en een lesbrief over duurzaam gebruik van grondstoffen (circulaire economie).

Door koffiedik een nieuwe, nuttige bestemming te geven, leren leerlingen uit groep 7 en 8 anders nadenken over afval. Wat gooi je weg, hoe kun je dingen nuttig hergebruiken? Het is een leuk opstapje op het thema circulaire economie. Ook leuk aan de oesterzwammen-kweekset is dat het een heel smakelijk product oplevert. Kunnen de leerlingen een lekker én gezond recept bedenken voor de oesterzwammen? Bij de oesterzwammen kweek-set ontvang je ook de lesbrief “van prut naar paddenstoel”, met diverse les-ideeën.

BESTEL HIER DE OESTERZWAMMEN KWEEKSET

*Dit jaar organiseert NME-Overijssel samen met Jong Leren Eten voor het eerst deze oesterzwammen-actie voor scholen in onze NME-gemeenten. Per school kun je gratis één oesterzwammen-kweekset met bijbehorende lesbrief aanvragen via ons reserveringssysteem. Reserveer uiterlijk 13 oktober. Deze materiaalzending wordt geleverd in de week na de herfstvakantie.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media