Menu
Basisschool Op Weg uit Haarle wint fotowedstrijd

Basisschool Op Weg uit Haarle wint fotowedstrijd

Op donderdagavond 25 januari was groep 8 van basisschool Op Weg uit Haarle te gast in het restaurant van Deltion College in Zwolle. Daar genoten ze van een viergangendiner, bereid door studenten van de koksopleiding. Het diner is de hoofdprijs van de fotowedstrijd die Natuur en Milieu Overijssel organiseerde op de Voorleesactie van de Dag van de Duurzaamheid. De leerlingen van Op Weg maakten samen met voorlezer Jolanda Kieftenbeld de origineelste foto en kreeg deze op een groot doek uitgereikt.

Het thema van de Voorleesactie was ‘gezonde en duurzame voeding’. Ook de studenten van de koksopleiding van het Deltion College gingen met dit thema aan de slag. En dat smaakte! Gezond en duurzaam kan ook heel erg lekker zijn. Matthijs Nijboer, directeur van Natuur en Milieu Overijssel, probeerde samen met de leerlingen na elke gang te achterhalen welke ingrediënten zij proefden en wat de relatie met duurzaamheid is. Al met al was het een culinaire, gezellige en leerzame avond.

 Voorleesactie dag van de Duurzaamheid
De voorleesactie en het diner werden mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel. Beide dragen bij aan bewustwording over milieu, duurzaamheid en gezonde voeding. De avond sluit bovendien goed aan bij het landelijke programma Jong Leren Eten dat in 2017 is gestart en een impuls wil geven aan voedseleducatie voor alle kinderen in Nederland.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media