Menu
Bloembollen voor bijen op het schoolplein

Bloembollen voor bijen op het schoolplein

Wil jij de bijen ook een handje helpen op jouw schoolplein? Basisscholen en BSO’s uit de gemeenten Dinkelland, Hardenberg, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Steenwijkerland en Zwartewaterland kunnen zich opgeven voor de bloembollenactie van Natuur en Milieu Overijssel. De 50 biologische bloembollen die zij krijgen, zijn goed voor bijen. Aanmelden kan tot maandag 4 november via nme@natuurenmilieuoverijssel.nl. Deelnemende scholen krijgen er ook een leuke lesbrief bij! Deze lesbrief is geschikt voor leerlingen van groep 5 & 6. 

Als het na een koude winter weer wat warmer begint te worden en de lente aanbreekt, komen ook de eerste planten boven de grond tevoorschijn. Meestal zijn bloeiende bloembollen voor bijen de eerste mogelijkheid om vers stuifmeel te halen. Daarom zijn bloembollen dus belangrijke planten in het vroege voorjaar. Ze voorzien bijen zowel van stuifmeel voor hun broed, als van nectar om honing van te maken. Bijen bestuiven onze landbouwgewassen. Dankzij de bijen kunnen wij bijvoorbeeld aardbeien en appels eten. Daarom zijn bijen hele belangrijke dieren voor ons en zijn bloeiende bloembollen in het voorjaar meer dan welkom.

Bloembollenactie voor basisscholen en BSO’s
Hoe leuk is het als er straks allemaal bloeiende krokussen, sieruien, blauwe druifjes en tulpen op jouw schoolplein bloeien? Dat kan door met je klas of groep mee te doen aan de bloembollenactie van Natuur en Milieu Overijssel. Je ontvangt 50 biologische bloembollen (boeren krokussen, blauwe druifjes, sieruien en tulpen) die je samen met de kinderen dit najaar in de grond of in bloembakken kunt poten. En dan is het alleen nog maar wachten tot het voorjaar wordt. Naast de bloembollen krijg je er ook een leuke lesbrief bij, zodat je in de klas aandacht kunt besteden aan bloembollen en bijen.

Aanmelden
Scholen en BSO’s uit de gemeenten Dinkelland, Hardenberg, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Steenwijkerland en Zwartewaterland kunnen zich tot maandag 4 november opgeven voor deze bloembollenactie via NME@natuurenmilieuoverijssel.nl. Zet hier duidelijk de naam van je school of BSO en het adres bij. Heb je vragen? Neem dan contact op met Annelies van der Blij via bovenstaand e-mailadres of via 038-4250960.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media