Menu
Boederijeducatie – groep 3 & 4

Boederijeducatie – groep 3 & 4

Leuke praktijkles op de boerderij

Waar komt ons voedsel vandaan? Hoe wordt het gemaakt? Hoe ziet het leven op een boerderij eruit? Boerderijeducatie betekent beleven, leren en ontdekken waar ons voedsel vandaan komt. 

Geschikt voor alle groepen 3 en 4 basisonderwijs. Grote korting in verband met sponsorbijdragen. 

Op een 80 tal boerderijen in Overijssel en Gelderland kun je met de klas terecht voor een belevingsles. Er zijn praktijklessen op alle niveaus van het basisonderwijs. De deelnemende bedrijven vertegenwoordigen verschillende bedrijfstakken, waaronder de melkveehouderij, vleesveehouderij, pluimveehouderij, varkenshouderij, fruit-groenteteelt, kwekerijen. De educatieboerderijen voldoen aan strenge eisen op gebied van veiligheid en hygiene. Daarnaast bezitten zij over de juist educatieve vaardigheden.

Doel:
Kinderen ontdekken en beleven de dieren op een boerderij.

Tijdsinvestering:
Een bezoek aan het boerenbedrijf duurt 2 uur. Daarnaast worden er lessen aangeboden ter voorbereiding en ter verwerking op school (zie de handleiding die meegestuurd wordt bij reservering).

Opmerkingen:
Zorg voor geschikte kleding, die vies mag worden. En neem aan aantal hulpouders mee, één begeleider per 4-6 kinderen is een handig aantal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media