Menu
Aanmelden voor De Grote Plantenjacht

Aanmelden voor De Grote Plantenjacht

De Grote Plantenjacht

De Grote Plantenjacht is een gratis lespakket waarbij leerlingen van basisscholen (groep 5 t/m 8) de biodiversiteit rondom de school onderzoeken. Ze onderzoeken de gelijkenis en verschillen tussen planten en dieren, ze verzamelen & bestuderen natuurschatten en ze maken een actieplan om de biodiversiteit rond de school te vergroten. Na afloop ontvang je als school  € 100,- om het actieplan van de leerlingen ook daadwerkelijk uit te voeren. De Grote Plantenjacht is onderdeel van Eco-Schools.

Wat houdt het lespakket in?
Het lespakket bevat een serie van vijf lessen van 30-60 minuten. De lessen zijn geschikt voor leerlingen uit groep 5-6 (de ‘avonturiers’) en 7-8 (de ‘ontdekkers’) en gaan over biodiversiteit rond de school. De opzet is voor beide groepen hetzelfde, het niveau verschilt. Voor het beste leereffect worden de lessen aansluitend op elkaar uitgevoerd, bijvoorbeeld gedurende een projectweek of verspreid over een langere periode. Om erachter te komen hoeveel de leerlingen leren van het project neem je voor en na de vijf lessen dezelfde kennistest af.

De Grote Plantenjacht bestaat uit de volgende lessen:
1. Algemene informatie en quiz
2. Schatkaart van de natuur
3. Leerkaarten
4. Natuurschatkist
5. Nóg meer biodiversiteit

Wie mag er aan meedoen?
De Grote Plantenjacht is geschikt voor alle basisscholen en het is uit te voeren tot en met mei 2019. Het is mogelijk om alles binnen één projectweek te doen. Ook is het mogelijk om af en toe een les te doen verspreid over een langere periode. Meedoen aan De Grote Plantenjacht is gratis. Het is zelfs mogelijk om na afloop €100,- te ontvangen om het actieplan van de leerlingen daadwerkelijk te realiseren! Meer informatie hierover is te vinden op de website van Eco-Schools. 

Doet jouw school ook mee? 
Geïnteresseerde scholen kunnen zich aanmelden via deze link. Enkele dagen na aanmelding ontvangt u een inlogcode voor de website waarop alle informatie en lesmateriaal te vinden is. via deze link is ook meer informatie over De Grote Plantenjacht te vinden.

 

De Grote Plantenjacht is tot stand gekomen in samenwerking met Eco-Schools International en met medefinanciering van het Toyota Fund for Europe.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media