Menu
Docent Henk Veurink van Zone.college Zwolle verkozen tot Duurzame Docent 2018

Docent Henk Veurink van Zone.college Zwolle verkozen tot Duurzame Docent 2018

Economie docent Henk Veurink van Zone.college Zwolle verkozen tot Duurzame Docent 2018

Op maandagmiddag 17 december heeft economie docent Henk Veurink het certificaat Duurzame Docent 2018 voortgezet onderwijs ontvangen uit handen van coöperatie Leren voor Morgen. Leerlingen van het Eco-team van Zone.college vertelden tijdens deze feestelijke happening over hun ervaringen met Eco-Schools en over hun duurzame plannen voor het komende jaar.  

Met de uitreiking “Duurzame Docent” onderstreept de coöperatie Leren voor Morgen het belang van duurzaamheid in het onderwijs en de belangrijke rol daarbij van vooruitstrevende docenten als Henk Veurink. Het zijn deze docenten die de kennis en waarde van duurzaamheid overbrengen op hun leerlingen. Mede hierom willen Coöperatie Leren voor Morgen, SME Advies (coördinator Eco-Schools) en Duurzame PABO meer aandacht geven aan deze docenten.

Als groene school ziet Zone.college de implementatie van duurzaamheid als één van haar  speerpunten. Daarom werkt deze onderwijsinstelling op al haar locaties met het  zevenstappenplan van Eco-schools aan een duurzame leer- en werkomgeving. De locatie Zwolle heeft inmiddels de Groene vlag en mag ook het officiële internationale keurmerk voeren. Bij het project Eco-schools nemen leerlingen altijd het voortouw.

Naast het certificaat Duurzame Docent 2018, ontving Henk Veurink een cheque ter waarde van €750,- . Met deze bijdrage kan duurzaamheid nog meer geïmplementeerd worden binnen de school. Henk Veurink gaf aan dat deze bijdrage erg welkom is. Het Eco-team gaat de komende tijd aan de slag met het verbeteren van de afvalscheiding op school. Er zijn al speciale afvalbakken geplaatst voor onder andere PMD (plastic en metalen verpakkingen en drinkpakken), papier, bekers en organisch afval. Echter, nog niet al het afval komt in de juiste afvalbak terecht. Om dit te verbeteren komt een financiële bijdrage goed van pas.

Eco-schools
Met Eco-Schools wordt het duurzaam denken en doen meer en meer verankerd in het DNA van leerlingen, docenten en de school als geheel. Om de school te ondersteunen in dit proces, heeft elke school die meedoet een eigen persoonlijke begeleider. Rebecca Geeraert, werkzaam bij Natuur en Milieu Overijssel, is Eco-Schools begeleider bij het Zone.college Zwolle.

Meer weten?
Voor informatie en vragen, neem contact op met Rebecca Geeraert, tel: (038) 4250974 of mail: geeraert@natuurenmilieuoverijssel.nl


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media