Menu
Doet jouw klas ook mee aan de voorleesactie tijdens de Dag van de Duurzaamheid?

Doet jouw klas ook mee aan de voorleesactie tijdens de Dag van de Duurzaamheid?

Op 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag lezen bestuurders, Mkb’ers, lokale energie initiatieven, vrijwilligers, opa’s en oma’s en ouders voor aan leerlingen van de groepen 1 t/m 8 van het basisonderwijs. De studenten van Duurzame PABO hebben speciaal hiervoor het boek ‘De kracht van nieuwe Energie’ geschreven. Wil jij ook dat er een voorleesheld uit de regio bij jou in de klas komt voorlezen? Meld je dan aan bij Natuur en Milieu Overijssel. Wij koppelen je aan een voorlezer en je krijgt het voorleesboek toegestuurd. Deelname is kosteloos!

Woensdag 10 oktober 2018 is het weer de Dag van de Duurzaamheid. De dag start met het voorlezen van een duurzaam verhaal op duizenden basisscholen. We nodigen je graag uit om met je klas mee te doen aan de voorleesactie. Uiteraard blijft het niet bij voorlezen alleen. Het verhaal biedt de lokale voorleesheld aanleiding om met de leerlingen in gesprek te gaan over energietransitie. Zo leren de kinderen alles over nieuwe energie.

Doe jij mee?
Vind je het leuk om met je klas deel te nemen aan de voorleesactie? Meld je dan aan via het aanmeldformulier. Wij koppelen je aan een voorlezer uit jouw regio. Dit kan bijvoorbeeld de burgemeester of wethouder zijn, een MKB’er of lokaal energie initiatief, of een opa of oma.  Ook krijg je het voorleesboek toegestuurd. De activiteit duurt ongeveer 45 minuten.

Nieuwe Energie Overijssel
De voorleesactie is onderdeel van het programma Nieuwe Energie Overijssel. Dit programma heeft 20% duurzame energie in 2023 als doelstelling. Deze energie is afkomstig uit natuurlijke bronnen: biomassa, zon, aardwarmte en wind. Zo worden we minder afhankelijk van fossiele energie (olie en aardgas). Energiebesparing is een tweede kernpunt van het programma. De acht kernpartners van Nieuwe Energie Overijssel willen ook graag kinderen en jongeren betrekken bij het programma. Daarom organiseren zij de voorleesactie voor het basisonderwijs.

Aanmelden
Wil jij jouw klas aanmelden, klik dan op deze link. Voor vragen of meer informatie over de voorleesactie, neem dan contact op met Rebecca Geeraert via 038-4250960 of geeraert@natuurenmilieuoverijssel.nl.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media