Menu
De e-BATTLE is begonnen!

De e-BATTLE is begonnen!

De e-BATTLE is begonnen! Wat leuk dat jouw school meedoet. Jouw klas gaat komende tijd aan de slag met het voeren van een campagne. Het doel van deze campagne is om zoveel mogelijk energie te besparen op jullie school. En dat is hard nodig, want veel scholen hebben een hoog energieverbruik. Om energie te besparen kunnen gebouw gerelateerde maatregelen getroffen worden, zoals isolatie van het gebouw. Met zulke maatregelen alleen red je het echter niet. Ook aandacht voor gedrag is van belang. Als je je niet bewust bent van je eigen gedrag, hebben de energiemaatregelen minder effect. Extra isolatie heeft immers niet veel nut als iedereen de deuren en ramen open laat staan. Heel veel succes en plezier met jullie campagne!

Op deze pagina vinden jullie aanvullende materialen zoals de poster waarop de zes Energy Levels staan weergegeven en de verschillende video’s van de Energy Levels.

Poster Energy Levels

Alle deelnemende scholen hebben een poster met de zes Energy Levels ontvangen. Deze poster, op A1 formaat, kunnen jullie in de klas ophangen. Elke keer als jullie een level hebben volbracht, kunnen jullie de blokjes van de batterij intekenen. Hang de poster op een centrale plaats in de school, zodat ook de andere groepen worden meegenomen met de status van campagne. Om draagvlak onder de andere groepen te creëren kan een speciaal moment gecreëerd worden bij het behalen van elk level. Het campagneteam kan vertellen wat ze gedaan hebben om het level te volbrengen. De poster is via deze link te downloaden.

Video’s Energy Levels

De Energy Levels worden kort toegelicht in zes video’s.

Level 1 Campagneteam

 

Level 2 Plan

 

Level 3 Energiebesparing 

 

Level 4 Bereik 

 

Level 5 Evenement 

 

Level 6 Vervolg 

 

Informatie:

Vragen over de e-BATTLE? Neem contact op met Loet van der Heijden, Natuur en Milieu Overijssel, heijden@natuurenmilieuoverijssel.nl of (038) 425 09 60.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media