Menu
Basisscholen uit Zwartewaterland kunnen op expeditie!

Basisscholen uit Zwartewaterland kunnen op expeditie!

In maart kunnen basisschoolleerlingen van groep 5 & 6 van gemeente Zwartewaterland weer op expeditie! De expedities vinden plaats op boerderij Het Kamper Riet te Genemuiden. De leerlingen maken kennis met het spannende rivierenlandschap en ze gaan struinen langs rivier de Goot, een aftakking van de IJssel. Daarnaast maken ze kennis met de dieren op de boerderij door middel van educatieve beleefopdrachten.

Voorbereiding
Vooraf aan de expeditie vindt een voorbereidende les in de klas plaats. De materialen voor deze les krijgt u vanuit Natuur en Milieu Overijssel. De leerlingen maken in deze les kennis met de expeditie, boerderij Het Kamper Riet, het gebied de Kampereilanden en waterveiligheid.

Op expeditie!
Na de voorbereidende les is het tijd om de laarzen aan te trekken. Onze expeditiegidsen vangen u en uw klas op en coördineren de struinexpeditie. De kinderen gaan enthousiast aan de slag met veldwerkopdrachten, zoals het speuren naar hoogwatersporen en diersporen en het zoeken van vogels in de vogel hut. Boer Henk zal de opdrachten op de boerderij begeleiden. De kinderen gaan naar de dieren kijken en bedenken wat de boer moet doen bij hoog water.

Samen op zoek naar een geschikt moment 
In overleg gaan we samen op zoek naar een geschikt moment in maart voor de expeditie. In totaal vinden er 10 expedities plaats. Wees er snel bij want VOL IS VOL!

Programma IJssel-Vechtdelta
Expeditie Wildernis is onderdeel van het programma IJssel-Vechtdelta. De IJssel-Vechtdelta is één van de weinige gebieden in ons land waar de eeuwenoude strijd tegen het water nog altijd zichtbaar is: de uiterwaarden, de dijken, de woonterpen met boerderijen, de kolken en de kreken in het weidse landschap. Met Expeditie Wildernis willen we kinderen uit het gebied graag betrekken bij het watersysteem in hun eigen omgeving om hen meer waterbewust te maken.

Aanmelden
Wilt u met uw klas mee op expeditie? Aanmelden kan via geeraert@natuurenmilieuoverijssel.nl. Vermeld bij aanmelding uw school, groep, aantal leerlingen en uw 06-nummer (deze gebruiken we alleen voor noodgevallen zoals ziekte en onweer). Aan de expeditie zijn geen kosten verbonden.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media