Menu
Ga voor ervarend leren! Word Boerderijschool!

Ga voor ervarend leren! Word Boerderijschool!

Moestuintjes schoffelen, stallen uitmesten, appels plukken, eieren rapen en de varkens verzorgen: voor leerlingen van een Boerderijschool zien dertien dagdelen per jaar er zo uit! Om deze vorm van ervarend leren de stimuleren, biedt Jong Leren Eten twee basisscholen uit Overijssel de kans om Boerderijschool te worden tegen een sterk gereduceerd tarief. Dus: leren jouw leerlingen ook het beste door te doen, te ontdekken en te ervaren? Word Boerderijschool!

De Boerderijschool is een vorm van intensieve boerderijeducatie waarbij basisschoolleerlingen uit groep 5 of 6 gedurende een jaar met hun klas gaan leren en werken op een nabijgelegen boerderij. De leerlingen leren op de boerderij niet alleen met het hoofd, maar ook met hart en handen. Theorie uit het leslokaal wordt op de boerderij in de praktijk geoefend, en opgedane ervaringen op de boerderij worden op school weer verwerkt in de lesstof. Een unieke manier van ervarend leren! Kijk hier voor een eerste indruk van de Boerderijschool.

School – Boerderijkoppel

Deelnemende scholen worden gekoppeld aan een boerderij op fietsafstand van de school. Zowel school als boerderij worden twee jaar lang door Stichting Boerderijschool getraind en gecoacht om samen de Boerderijschool op te zetten, en te verankeren in het leerplan van de school. In deze twee jaar doen twee klassen elk een jaar ervaring op met het leren op de boerderij.

Jong Leren Eten Overijssel

Doen, ontdekken en beleven op de boerderij is een waardevolle ervaring voor elke leerling. Daarom stelt Jong Leren Eten Overijssel een subsidie van €10.000,- beschikbaar om twee scholen uit Overijssel de kans te geven een unieke samenwerking aan te gaan met een boerderij uit de buurt. Startende scholen krijgen hierdoor een kostenreductie van 55 %.

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met Evelyne Schreurs van Stichting Boerderijschool: 06 112 77 417 of evelyne@boerderijschool.nl. Voor meer informatie kijk je op www.boerderijschool.nl.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media