Menu
In 2018 gingen we met 1.670 kinderen op expeditie!

In 2018 gingen we met 1.670 kinderen op expeditie!

Afgelopen jaar heeft Natuur en Milieu Overijssel ruim 65 expedities georganiseerd in de uiterwaarden. Tijdens deze expeditie gingen in totaal ruim 1.670 basisschoolleerlingen mee op avontuur. Natuurbeleving met een educatief karakter! Deze 65 expedities waren alleen mogelijk door de fantastische inzet en begeleiding door onze expeditiegidsen.

Afgelopen jaar zijn er in drie gemeenten expedities georganiseerd: Kampen, Zwartewaterland en Zwolle. Op elk van deze locaties had de expeditie een iets andere insteek. Zo waren de expedities in gemeente Kampen onderdeel van het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta en waren de expedities in Zwartewaterland en Zwolle onderdeel van het programma IJssel-Vechtdelta. Verder vonden de expedities van Kampen en Zwolle plaats in de uiterwaard van de IJssel. De expedities in Zwartewaterland vonden plaats langs rivier de Goot, een aftakking van de IJssel, en op boerderij Het Kamper Riet.

Op expeditie-avontuur
Elke expeditie begint in de klas met een voorbereidende les. In deze les maken de leerlingen kennis met de expeditie, rivier de IJssel en met waterveiligheid. Na deze les is het tijd om de laarzen aan te trekken. De klas gaat samen met de leerkracht, hulpouders en onze ervaren expeditiegidsen de uiterwaard in. Hier gaan ze aan de slag met veldwerkopdrachten, zoals het speuren naar hoogwatersporen, het waarnemen van vogels en het onderzoeken van poep.

Vervolg in 2019
Op dit moment zijn we alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de expedities in 2019. Zo vinden er in maart weer 10 expedities plaats in Zwartewaterland op boerderij Het Kamper Riet. Voor Kampen en Zwolle zijn we nog aan het kijken naar de mogelijkheden. Kortom, wordt vervolgd!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media