Menu
Inspiratiedag Jong Leren Eten Overijssel voor de kinderopvang

Inspiratiedag Jong Leren Eten Overijssel voor de kinderopvang

Hoe kun je binnen jouw kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of BSO aan de slag met gezonde en duurzame voeding? Hoe zorg je ervoor dat de kinderen voldoende bewegen, gezond eten, lekker buiten zijn én hier plezier aan beleven?

Ben je geïnteresseerd in moestuinieren, buiten spelen, gezonde voeding en boerderijeducatie? Laat je enthousiasmeren en inspireren tijdens de Inspiratiedag! Tijdens de Inspiratiedag Kinderopvang Overijssel krijg je tips, trucs, voorbeelden en leg je contacten. Ook brengen we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en materialen rondom voedseleducatie. Denk hierbij aan Smaaklessen voor de kinderopvang, moestuinieren, Gezonde Kinderopvang en de subsidie Lekker naar Buiten (www.jonglereneten.nl).

Voor wie: medewerkers van kindeopvang (Kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, BSO)
Wanneer: Woensdag 6 november 2019
Tijd: 9.30 tot 15.00 uur
Locatie: De Kas van Kaat, Kuyerhuislaan 8d, Zwolle
Kosten: geen
Aanmelden: via het aanmeldformulier

Workshop 1: Smakelijke Moestuinen (door Edward Boele van Buurtlab)
Gezond eten kun je leren. Edward vertelt over wat je allemaal kunt doen met een moestuin op het kinderdagverblijf of BSO en hij vertelt over het concept Smakelijke Moestuinen. De Smakelijke Moestuinen heeft als doel kinderen, ouders en medewerkers op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven bewust te maken van de waarde van groenten en het belang van een gezond voedingspatroon bij kinderen jonger dan 4 jaar.

Workshop 2: Koken met kinderen (door Marije Woertman van De Leukste Lunch)
Marije laat je in deze workshop zien hoe (koud) koken met kinderen makkelijk en leuk kan zijn en welke kookactiviteiten je samen met de kinderen op het kinderdagverblijf of BSO kunt doen. Marije vertelt over het nut van gezamenlijke groentemomentjes en hoe je dit praktisch invult. Je gaat daadwerkelijk praktisch aan de slag en ontvangt vele tips om deze daarna in de praktijk te brengen binnen de kinderopvang.

Workshop 3: Foodcamp (door Judith de Rijk van Lekker Boer)Op de boerderij komen nagenoeg alle aspecten van een gezonde leefstijl samen. Je lekker uitleven tijdens een farm bootcamp. LekkerBoer wil bijdragen aan een gezonde leefstijl door kinderen letterlijk in beweging te brengen en het verhaal achter ons eten te laten beleven op de plek waar het ‘gemaakt’ wordt. Tijdens deze workshop ga je samen op voedselavontuur! De tuinder van Kas van Kaat vertelt over de producten en laat je proeven. Tussen de kassen ga je in beweging en scharrel je producten bij elkaar om samen te proeven en te bereiden in een heuse foodtrailer.

Natuurlijk buitenspelen (door Annelies van der Blij van Natuur en Milieu Overijssel)
De meeste kinderen vinden het heerlijk om buiten te spelen. De frisse lucht is natuurlijk heel gezond, maar actief spelen helpt ook om overgewicht te voorkomen en het is goed voor de motorische ontwikkeling. Kinderen die op jonge leeftijd in aanraking komen met natuur ontwikkelen op latere leeftijd meer draagvlak voor de natuur. Rondom elke kinderopvanglocatie is natuur te vinden. Annelies laat zien wat je met deze natuur kunt doen. Door middel van verschillende opdrachten en spelletjes ervaren kinderen de natuur steeds vanuit een andere invalshoek. Alle zintuigen en de verbeelding worden aangesproken. Niet alleen heel leuk maar ook leerzaam.

Meer informatie: Wietske Huismans, w.huismans@ggdijsselland.nl


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media