Menu
Uitnodiging inspiratiedag Jong Leren Eten voor kinderopvang

Uitnodiging inspiratiedag Jong Leren Eten voor kinderopvang

Hoe kun je binnen jouw kinderdagverblijf aan de slag met gezondheid en duurzaamheid? Hoe zorg je ervoor dat de kinderen voldoende bewegen, gezond eten, lekker buiten zijn én hier plezier aan beleven?

Tijdens de Inspiratiedag Jong Leren Eten krijg je tips, trucs, voorbeelden en leg je contacten! Ben je geïnteresseerd in moestuinieren, buiten spelen, gezonde voeding en boerderijeducatie? Of wil je wel eens luisteren naar Laura Emmelkamp, oprichter van Keet Smakelijk en schrijver van het kinderkookboek ‘Chef het samen’? Laat je enthousiasmeren en inspireren tijdens de Inspiratiedag Jong Leren Eten!

Wanneer?  woensdag 5 juni van 9.30 – 15.00
Voor wie? pedagogisch medewerkers, managers en andere geïnteresseerden van kinderdagverblijven én peuterspeelzalen(voor de doelgroep 0-4 jarigen)
Waar? De Maathoeve, Witteveensweg 23, Heeten (tussen Raalte en Deventer)
Kosten? Deelname is gratis en is inclusief lunch
Aanmelden: via het aanmeldformulier

Workshop 1: De Smakelijke Moestuin door Edward Boele
Gezond eten kun je leren. De Smakelijke Moestuinen heeft als doel kinderen, ouders, pedagogisch medewerkers op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven bewust te maken van de waarde van groenten en het belang van een gezond voedingspatroon bij kinderen jonger dan 4 jaar.
Door middel van ‘Smakelijke Moestuinen Peuterproef’ raken peuters en hun verzorgers al spelenderwijs bekend met het natuurlijke groeiproces en de voedingswaarde van groenten. Edward vertelt over het concept en laat je zien wat je allemaal kunt doen met een moestuin op het kinderdagverblijf.

Workshop 2: Koken met kinderen door Laura Emmelkamp
Ervoor zorgen dat gezinnen gezonder gaan eten, maar dat het nog steeds gezellig is aan tafel. Daar zorgt Laura Emmelkamp samen met haar man voor met het platform Keet Smakelijk.
Ze schreven meerdere kookboeken. Laura laat je zien hoe koken met kinderen makkelijk en leuk kan zijn en welke kookactiviteiten je samen met de kinderen op het kinderdagverblijf kunt doen.

Workshop 3: Boerderijeducatie door Hedwig Haarman
Hedwig runt samen met haar man een boerenbedrijf in Heeten. Ze hebben kalveren en melkkoeien. Op hun mooie boerderij houden ze naast koeien ook veel hobbydieren o.a. geiten, honden, katten, pauwen en duiven. Hedwig is aangesloten bij het platform boerderijeducatie Nederland.
Als educatie boer kunnen ze kindergroepen ontvangen op de boerderij. Tijdens de workshop krijg je een rondleiding op de boerderij en laat Hedwig zien wat voor educatieve activiteiten er te doen zijn voor het kinderdagverblijf.

Workshop 4: Natuurlijk buitenspelen door Annelies van der Blij
De meeste kinderen vinden het heerlijk om buiten te spelen. De frisse lucht is natuurlijk heel gezond, maar actief spelen helpt ook om overgewicht te voorkomen en het is goed voor de motorische ontwikkeling.
Kinderen die op jonge leeftijd in aanraking komen met natuur ontwikkelen op latere leeftijd meer draagvlak voor de natuur. Rondom elk kinderdagverblijf is natuur te vinden. Annelies is werkzaam als educatief medewerker bij natuur en milieu overijssel. Zij laat zien wat je met deze natuur kunt doen. Door middel van verschillende opdrachten en spelletjes ervaren kinderen de natuur steeds vanuit een andere invalshoek. Alle zintuigen en de verbeelding worden aangesproken. Niet alleen heel leuk maar ook leerzaam.

Contact
Mail naar Wietske Huismans, w.huismans@ggdijsselland.nl of Alma Streefkerk, streefkerk@natuurenmilieuoverijssel.nl

Download de Uitnodiging Inspiratiedag JongLerenEten kinderdagverblijf

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media