Menu
Jong Leren Eten – Overijssel

Jong Leren Eten – Overijssel

Subsidie Jong Leren Eten
Met als motto ‘Lekker naar buiten!’ kunnen alle scholen in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs én kinderopvanglocaties subsidie aanvragen voor drie activiteiten: moestuinieren, koken of een excursie of gastles op het gebied van voeding.
Met deze tegemoetkoming in de kosten wil het programma Jong Leren Eten scholen en kinderopvang stimuleren om kinderen en jongeren in aanraking te laten komen met informatie en activiteiten over voeding. Daarmee leren zij op een praktische manier gezonde en duurzame keuzes maken. Lees meer over de subsidie, de voorwaarden en de aanvraagprocedure op de website van Jong Leren Eten.

Lokale educatie aanbieders
In de regio van jouw school of kinderopvanglocatie zijn verschillende lokale educatie aanbieders actief. Denk aan een bezoek aan een educatieboer, iemand die moestuinlessen kan verzorgen of leuke lesmaterialen op het gebied van gezonde en duurzame voeding. Onder aan deze pagina staat een lijst met organisaties waar je contact mee op kunt nemen om een mooi voedseleducatie aanbod samen te stellen.

Moestuinactie
Begin dit jaar konden basisscholen en BSO’s uit Overijssel een gratis groentezaden pakket bij ons aanvragen. Rijk Zwaan biedt deze groentezaden kosteloos aan. Er is massaal gereageerd op onze oproep en we hebben ruim 500 aanvragen ontvangen! Naast de zakjes met groentezaden bevat het pakket het informatieboekje “Met je klas aan de slag in de moestuin”. Daarnaast hebben wij een werkboekje voor de leerlingen ontwikkeld met leuke en uitdagende opdrachten. Ook hebben we een overzicht met aanvullende lessuggesties gemaakt. Informatie over deze materialen vindt u in de bijgesloten brief. De materialen kunt u hieronder downloaden.

Groente- en fruitdiploma 
Voor het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal hebben wij een aantal educatieve activiteiten samengesteld voor kinderen van 0 – 4 jaar. Onderdeel hiervan is het groente- en fruitdiploma. De digitale versie van het diploma kunt u hier downloaden: Groente- en fruitdiploma

Contact
Heb je vragen, wil je ondersteuning bij je aanvraag of mis je nog een aanbieder? Neem dan contact op met Wietske Huismans, makelaar Jong Leren Eten Overijssel, w.huismans@ggdijsselland.nl, 038 – 428 16 61/ 06- 234 85 744.

Almelo

Borne

Dalfsen

Deventer

Dinkelland

Enschede

Haaksbergen

Hardenberg

Hellendoorn

Hengelo

Hof van Twente

  • Kiekeboer’n (boerderijeducatie)
  • De Twentse Boerin (boerderijeducatie)
  • HofPower (duurzaamheidseducatie)
  • Zie de Kip (educatieruimte en gastlessen voor VO en MBO)
  • Wendezoele (museumboerderij en scholenprogramma)
  • Insectsforall (kooklessen, lespakketten, workshops en gastlessen over insecten eten)
  • Lekker Boer (1. BSO KIDS – boerderijexcursie voor kinderopvang & 2. FOODCAMP (boerderijexcursie, koken en bootcamp) voor kinderopvang, onderwijs (PO), kind-ouder)

Kampen

Losser

Oldenzaal

Olst-Wijhe

Ommen

Raalte

Rijssen-Holten

Staphorst

Steenwijkerland

Tubbergen

Twenterand

Wierden

Zwartewaterland

Zwolle

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media