Menu
Leerkracht is enthousiast over leskist ‘Alles voor een pannenkoek’

Leerkracht is enthousiast over leskist ‘Alles voor een pannenkoek’

“De kinderen vonden de leskist top; met de handen bezig zijn door te meten, te wegen en daarna de pannenkoek lekker op te eten”, vertelt leerkracht Adriaan van Wezep van OBS Beatrixschool in Steenwijk.

Kleine groepjes

“Al onze onderbouwgroepen hebben de leskist Alles voor een pannenkoek gebruikt, en ook opvanggroepjes die we hadden vanwege de lockdown. We bedachten hierbij een doordraaisysteem, waarbij we in kleine groepjes bezig konden zijn. We hebben het helemaal samen met de leerlingen gedaan; het klaarleggen van de spullen, het maken van het beslag, het samen bakken, en eten. De kinderen vonden het top om met de handen bezig te zijn; meten, wegen en daarna de pannenkoek lekker opeten.

Veel elementen

Deze leskist bevat veel elementen; samenwerken, omgaan met de veiligheid, denk maar aan de afstand tot de hete bakplaatjes. En ook het natuurelement zit erin; hoe wordt meel eigenlijk gemaakt? Het succes van de leskist zit hem in het praktisch bezig zijn. En nog meer voor kids die wat minder goed kunnen leren; die kunnen nu eens laten zien wat zij in huis hebben! De leskist is ook heel volledig.”

Wil je deze leskist ook, of misschien een andere, ga dan naar de reserveringspagina

 

 

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media