Menu
Leerlingen van OBS Oud Avereest bouwen een insectenhotel

Leerlingen van OBS Oud Avereest bouwen een insectenhotel

Leerlingen van basisschool Oud Avereest uit Balkbrug hebben afgelopen vrijdag samen met vrijwilligers Jan Meilink, Mans Meilink en Henk van Laar een insectenhotel gebouwd voor op het schoolplein.  Het bouwen van een insectenhotel is onderdeel van de actie Scholen voor Bijen van de Bijenbeweging Overijssel. Met deze actie wil de Bijenbeweging kinderen betrekken bij de bescherming van bijen.

Basisschool Oud Avereest is één van de scholen die aan de slag ging met het bouwen van een insectenhotel. Om dit te realiseren zijn vrijwilligers van Natuuractiviteitencentrum De Koppel de afgelopen weken druk bezig geweest met de voorbereidingen. Ze zochten een geschikte plek op het schoolplein om het insectenhotel te plaatsen en verzamelden de benodigde materialen. Hierbij kreeg De Koppel hulp van Staatsbosbeheer.

Een leuke én leerzame dag
De middag begon met een les van Jan Meilink over de imkerij, het nut van honingbijen en solitaire bijen en over de huisvesting van de solitaire bijen. Met de bouw van het insectenhotel helpen we de solitaire bijen een handje. Na de les gingen de leerlingen onder begeleiding van timmerman Mans Meilink en vrijwilliger Henk van Laar aan de slag. Na een middag gaten boren in boomstammen en holtes vullen met riet en dennenappels, was het insectenhotel klaar. Al met al een leuke én leerzame middag voor de leerlingen van OBS Oud Avereest.

Scholen voor Bijen
Afgelopen voorjaar organiseerde de Bijenbeweging Overijssel de scholenactie Scholen voor Bijen. Leerlingen van groep 7 & 8 zijn aan de slag gegaan met het nieuwe lesmateriaal van Nederland Zoemt. Daarnaast hebben de leerlingen een eigen onderzoek uitgevoerd. Voor dit onderzoek ontvingen de scholen kosteloos twee types biologisch bloemenzaad. Als aanvulling konden scholen een bijengastdocent aanvragen. Deze gastdocent komt op de school en neemt de leerlingen mee in hun enthousiasme over bijen. De gastdocenten hebben vooraf een training gevolgd bij Natuur en Milieu Overijssel.

Meer weten?
Wil je meer weten over de scholenactie of de Bijenbeweging Overijssel? Neem dan contact op met Rebecca Geeraert, 038-4250974 of geeraert@natuurenmilieuoverijssel.nl


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media