Menu
Leerlingen van het Facet bouwen eigen insecten- en bijenhotel

Leerlingen van het Facet bouwen eigen insecten- en bijenhotel

Foto © Peter Denekamp

Zwolle – Leerlingen van groep 7 & 8 van SBO het Facet in Holtenbroek gingen afgelopen dinsdag aan de slag met het bouwen van hun eigen insecten- en bijenhotel. Deze workshop is aangeboden door de Bijenbeweging Overijssel. Met deze actie wil de Bijenbeweging jonge kinderen en hun omgeving betrekken bij de bescherming van bijen.

Basisschool het Facet is uitgekozen als locatie voor het insecten- en bijenhotel omdat er veel groen rondom de school aanwezig is. Dit lijkt een goede plek voor bijen en insecten, aldus NME (natuur en milieu-educatie) makelaar Mariken Enserink.

Circulair hotel

Voor de bouw van het insecten – en bijenhotel werd zoveel mogelijk gebruik gemaakt van restafval. “Het is voor een dergelijk ‘hotel’ absoluut niet nodig om met nieuw materiaal te werken,” legt Mariken Enserink uit. “Vandaar dat we het circulair bouwen, dat is ook beter voor het milieu. Van ROVA hebben we bakstenen, houten platen en boomstammen gekregen. Een leerling uit groep 7 had thuis dakpannen over, die gaan we ook gebruiken. En het Facet zelf had bamboe stokken over, ook die kunnen we goed gebruiken voor het hotel!”

Bijengastles

Binnenkort komt er een bijengastdocent op school om een gastles over bijen te geven. Ook is vanuit de Bijenbeweging een lespakket samengesteld voor de leerlingen. Tijdens het bouwen van het insecten- en bijenhotel zijn bovendien een aantal vaste bloeiende planten en heesters geplant. Ook zaaiden de leerlingen met biologisch bloemzaad rondom de school. Op deze manier hopen ze dat de bijen en insecten gemakkelijker hun weg vinden naar het hotel.

Sfeerimpressie

Bekijk voor een sfeerimpressie de video van RTV Focus Zwolle. Voor informatie en vragen, neem contact op met Rebecca Geeraert via 038-4250974 of mail naar geeraert@natuurenmilieuoverijssel.nl 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media