Menu
Leerlingen van SG Eekeringe winnen finale Food Challenge met beste Pokébowl van 2021

Leerlingen van SG Eekeringe winnen finale Food Challenge met beste Pokébowl van 2021

De-trotse-winnaressen-van-de-Foodchallenge-2021

Team ‘De Kookclub’ van SG Eekeringe uit Steenwijk is de grote winnaar van de eerste editie van de Food Challenge geworden. Drie teams gingen met elkaar de strijd aan om de beste Pokebowl bij SVO vakopleiding food in Zwolle. De winnende Pokébowl was naast duurzaam, gezond en voedzaam, ook mooi en lekker. Al met al was deze eerste editie van de Food Challenge een groot succes: “Het is mooi dat we op deze manier jongeren kunnen laten zien dat gezonde keuzes ook leuk kunnen zijn. We hebben ze letterlijk in beweging gebracht voor het verhaal achter hun eten, en laten zien wat de foodbranche en de agri-food sector te bieden hebben”, aldus organisator Judith de Rijk van Lekkerboer

Een sportieve prijs

De winnaar werd bekend gemaakt door juryvoorzitter chef-kok Remco Jansen van Coperto Restobar. “Smaaktechnisch waren de dames sterk. Een goede combinatie van alle facetten van de opdracht, waarbij ze ook aandacht hebben besteed aan het bootcamp element. Dat maakt ze tot de terechte winnaars”, aldus de juryvoorzitter. De jury beoordeelde de teams op smaak en de presentatie van de Pokébowl met onderbouwing van de gestelde criteria – juiste voedingsstoffen voor de bootcamp en minimaal vier lokale producten. De winnaressen, Renate Gelmers en Brittany Scholte, mogen met hun klas naar een wedstrijd van PEC Zwolle en trakteren hun school op de beste Pokébowl van 2021. De cheque werd persoonlijk overhandigd door Imre van der Vegt van PEC Zwolle Vrouwen.

Voorinschrijving 2022

De organisatie van de Food Challenge wil graag nog meer jongeren in beweging brengen en zal daarom de competitie volgend jaar verder uitbreiden. Dan kunnen ook scholen buiten Overijssel zich aanmelden. Het gaat om het gebied van regio Zwolle, waartoe ook delen van Gelderland, Drenthe en Flevoland behoren, in totaal 22 gemeenten, aangevuld met Harderwijk, Apeldoorn en Deventer. Scholen die belangstelling hebben voor volgend schooljaar, kunnen zich vanaf nu melden via een voorinschrijving via www.foodchallengevoorscholen.nl. De voorinschrijving is ter inventarisatie. Uiteraard dient de pilot succesvol afgerond te worden om een vervolg te kunnen geven aan het eerste jaar. Deelname aan de Food Challenge is kosteloos door inzet van de Jong Leren Eten subsidie ‘Lekker naar buiten’. Er kan een beperkt aantal scholen meedoen. 

Opnames en uitzending

De finale werd gepresenteerd door André van der Zee, presentator en programmamaker bij onder andere RTV Oost. De compilatie is online te bekijken via het Youtube kanaal Food Challenge voor scholen.

Organisatie en lespakket
De Challenge is georganiseerd door SVO vakopleiding food Zwolle en LekkerBoer samen met partners Jong Leren Eten Overijssel, SportService Zwolle, LTO Noord, Salland Zorgverzekeringen en Flynth, met ondersteuning van provincie Overijssel. De deelnemende scholen zijn in april gestart met het bijbehorende lespakket en gast workshop van SVO en afsluitend in mei een Foodcamp op de boerderij waar ze naast het maken van hun poké bowl ook gingen bootcampen en oogsten. 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media