Menu
Lekker naar Buiten subsidie voor scholen

Lekker naar Buiten subsidie voor scholen

Maandag 2 september staat de ‘Lekker naar buiten’ subsidieregeling van Jong Leren Eten voor scholen weer open. Alle scholen in het primair, voorgezet en middelbaar beroepsonderwijs kunnen een aanvraag voor de subsidie indienen. Met de subsidie kun je als school gaan moestuinieren, koken of een excursie organiseren op het gebied van voeding. Per schoollocatie is een maximum bedrag van €2.000 beschikbaar.

“Met deze subsidie willen we kinderen en jongeren leren om gezonde en duurzame keuzes te maken rond voeding”, zegt programmacoördinator Ellen Leussink van Jong Leren Eten. “Belangrijk is dat scholen erop uit gaan en ervaringsgericht leren. Denk hierbij aan les op een boerderij, de aanleg van een eigen moestuin of een kookworkshop. De subsidie kun je dan inzetten voor het inhuren van een gastdocent, materiaal voor een moestuin, ingrediënten voor een kookles of voor entreegeld bij een bezoek aan een kas of molenaar.”

Spelregels 2019
Van 2 september t/m 30 sept kunnen scholen hun belangstelling voor de subsidie kenbaar maken. Dit gaat via http://www.mijngezondeschool.nl/. Scholen die in het schooljaar 2018-2019 de subsidie ontvingen zijn uitgesloten van deelname, zodat zo veel mogelijk scholen een kans maken op subsidie. Scholen die hoog scoren in de gewichten-regeling van DUO en scholen voor special onderwijs (so en vso) maken extra kans op toewijzing van de subsidie. Ook wordt er rekening gehouden met een goede verdeling over de 12 provincies en de onderwijssectoren po, vo en mbo. Uiterlijk op 8 oktober 2019 horen scholen of ze de subsidie krijgen.

Gezonde School
De uitvoering van de subsidieregeling vindt plaats in samenwerking met het programma Gezonde School. Met een account op Mijngezondeschool.nl kunnen scholen onder meer de subsidie Jong Leren Eten. Scholen kunnen de subsidie ook gebruiken als opstapje om structureel en planmatig te gaan werken aan een gezonde leefstijl via de Gezonde School-aanpak.

Meer informatie
Over de spelregels van de subsidieregeling: https://www.jonglereneten.nl/subsidie-jong-leren-eten.
Registratie belangstelling (van 2 september t/m 30 september 2019): https://mijngezondeschool.nl/.
Bekijk de pdf Opening Jong Leren Eten subsidieregeling 2019 voor scholen hieronder in de download.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media