Menu
Doe mee aan de Water Doe-dag op 22 september

Doe mee aan de Water Doe-dag op 22 september

Voor alle watergidsen die op vrijwillige basis werkzaam zijn in Overijssel en Drenthe, organiseren wij op 22 september 2017 een inspirerende en gezellige Water Doe-dag. Hiervoor nodigen wij je graag uit! Heb je je nog niet opgegeven? Doe dat dan direct met onderstaande aanmeldformulier!

Op 22 september organiseren Waterschap Drents Overijsselse Delta, Waterschap Vechtstromen en Natuur en Milieu Overijssel de Water Doe-dag. Deze dag is speciaal bedoeld voor watergidsen en staat in het teken van leren & inspireren en water & educatie. Je kunt verschillende workshops volgen en krijgt een inkijkje in de ontwikkeling van het unieke Vechtpark. De dag organiseren we bij Natuuractiviteitencentrum De Koppel te Hardenberg.

Workshops
We starten de dag met het verhaal over de ontwikkeling van het Vechtpark. We zorgen tussendoor voor een lekkere lunch en sluiten af met een gezellige borrel. De workshops waaruit je kunt kiezen zijn:

1. Waterdieren in de praktijk. Tijdens deze workshop ben je lekker praktische bezig en verrijk je je kennis over waterinsecten.

2. Meervoudige intelligentie. Tijdens deze workshop vertellen we de theorie achter meervoudige intelligentie. Je krijgt meer zicht op de verschillende leerbehoeften die kinderen hebben en staan uitgebreid stil bij de praktische vertaling hiervan

3. Muskus- en beverratten. Muskus- en beverratten kunnen flinke schade aanrichten aan onze infrastructuur en vormen een bedreiging voor dijken, oevers en kades. Maar wat zijn de (uiterlijke) kenmerken van deze ratten en wat is hun leefomgeving?

4. Informatieve wandeling langs de Vecht. Maak een heerlijke wandeling langs de meanderende Vecht. Tijdens de wandeling vertelt een natuurgids over flora, fauna, landschap, historie en het project Ruimte voor de Vecht.

Informatie en aanmelden
Locatie: 
Natuuractiviteitencentrum De Koppel, Vechtstraat 8 in Hardenberg
Datum en tijd: vrijdag 22 september van 9.30 – 15:00 uur (incl. lunch en borrel)


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media