Menu
Met de expeditiegidsen naar het Reevediep

Met de expeditiegidsen naar het Reevediep

Afgelopen week zijn we met de expeditiegidsen van Kampen op locatiebezoek geweest in het pas geopende Reevediep. We zijn gestart vanaf Steege’s Erf, een rustpunt vlakbij de nieuwe locatie. Jeroen den Hartog van Staatsbosbeheer leidde ons rond. Tijdens het locatiebezoek hebben de expeditiegidsen kennis gemaakt met het nieuwe gebied! 

Tijdens het locatiebezoek maken de expeditiegidsen kennis met het nieuwe Reevediep. Dit voorafgaand aan de expedities die starten in mei. Voor de expedities zijn nog enkele plekken beschikbaar! Bent u leerkracht van groep 7 of 8 van een basisschool uit Kampen, IJsselmuiden, Wilsum, Grafhorst, ’s-Heerenhoek en Kamperveen? Dan kunt u uw groep nog opgeven voor één van de leukste natuuruitjes uit de omgeving: Expeditie Uiterwaard. Tijdens Expeditie Uiterwaard voeren leerlingen educatieve opdrachten uit in de uiterwaarden langs de IJssel, bij het Reevediep. Een ochtend avontuurlijk struinen, beleven en leren over Ruimte voor de Rivier IJsseldelta! De expeditiegidsen begeleiden deze struintocht. Zie voor meer informatie deze website. 

Ruimte voor de Rivier IJsseldelta

Expeditie Uiterwaard is onderdeel van het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta. Bij hoogwater op de IJssel bestaat overstromingsgevaar voor Kampen en het achterland. Om de waterveiligheid in dit gebied te versterken, is het nodig om de IJssel meer ruimte te geven. Daarom is het zomerbed tussen de Molenbrug en de Eilandbrug met ongeveer 2 meter verlaagd en het Reevediep aangelegd, een nieuwe zijtak van de IJssel ten zuiden van Kampen richting het Drontermeer. Deze maatregelen zorgen er voor dat bij hoog water de rivier meer ruimte heeft en inwoners uit het gebied beter beschermd zijn tegen overstromingen. Daarnaast worden vijf uiterwaarden opnieuw ingericht om de natuurwaarden te versterken.

Meer weten?

Voor informatie en vragen, neem contact op met
Annelies van der Blij via 038-4250968 of mail naar nme@natuurenmilieuoverijssel.nl 
Rebecca Geeraert via 038-4250974 of mail naar geeraert@natuurenmilieuoverijssel.nl


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media