Menu
Nieuwe leskist over groene energie!

Nieuwe leskist over groene energie!

Scholen kunnen vanaf nu een nieuwe leskist bij ons reserveren! De leskist Groene Energie. In deze leskist staat het doen, ervaren en beleven van groene energie centraal. Door middel van drie experimenten leren de leerlingen meer over zonne-energie, windenergie en aardwarmte. Deze leskisten zijn bekostigd uit het programma Nieuwe Energie Overijssel. 

Het zélf doen, ontdekken en uitproberen staat centraal in deze leskist.  Hoe bouw je een goede windmolen? Hoe werkt zonne-energie? En aardwarmte, wat is dat eigenlijk? In de leskist “Groene Energie” geven de leerlingen al bouwend en onderzoekend antwoord op deze vragen.  De leerlingen verdelen zich over zes groepjes en kunnen daarna direct aan de slag! In anderhalf à twee uur ontpoppen de leerlingen zich tot heuse Groene Energie-experts. Terwijl het ene groepje de meest aerodynamische windmolen ontwerpt, ontwikkelt de ander een aardwarmtepomp of een dak voor zonnepanelen! Zitten alle experimenten erop? Dan biedt de bijgevoegde vragenlijst aanknopingspunten om verder met de leerlingen in gesprek te gaan over het thema.

De leskist is geschikt voor leerlingen van groep 7 & 8 en de tijdsinvestering bedraagt 2 uur. Hieronder vindt je alvast een inkijkje in de leskist;

Reserveren

Het reserveren van deze nieuwe leskist kan via ons reserveringssysteem. Op dit moment is deze leskist gratis te reserveren door scholen in gemeenten Oldenzaal, Hardenberg en Steenwijkerland.

Meer informatie

Heb je een vraag of wil je meer informatie over de nieuwe leskisten? Neem dan contact op met Annelies van der Blij via 038-4250960 of nme@natuurenmilieuoverijssel.nl.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media