Menu
OBS De Octopus loopt voor de bijen!

OBS De Octopus loopt voor de bijen!

  

Midden mei hebben leerlingen van OBS De Octopus het opgehaalde bedrag van de jaarlijkse sponsorloop aangereikt aan Natuur en Milieu Overijssel en buurttuin Hof van Breecamp. Ieder jaar kiezen de leerlingen gezamenlijk een goed doel en dit jaar liepen ze voor de bijen! Vanuit Natuur en Milieu Overijssel zijn wij betrokken bij Bijenbeweging Overijssel en vanuit deze hoedanigheid kwam Hof van Breecamp in beeld. Eind maart hebben 200 leerlingen van OBS De Octopus ruim €4.000,- opgehaald. De helft van dit bedrag gaat naar de schooltuin. De andere helft gaat naar de Zwolse buurttuin Hof van Breecamp. Diana van der Stouw van Hof van Breecamp heeft vanochtend het mooie bedrag van €2135,50 in ontvangst genomen. Met dit geldbedrag gaan ze aan de slag om de bijen een handje te helpen.

 

Bijenbeweging Overijssel

Het gaat niet goed met onze bijen en om deze reden zet de Bijenbeweging Overijssel zich in voor de bescherming van bijen. De Bijenbeweging is een initiatief van provincie Overijssel, Landschap Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel, LTO Noord, EIS (kenniscentrum van insecten) en NBV Overijssel. Jonge kinderen en hun omgeving willen we graag bij de bescherming van de bijen betrekken. Om deze reden organiseren we dit jaar vanuit de Bijenbeweging Overijssel een scholenactie ‘Scholen voor Bijen’. Deze actie is bedoeld voor groep 7 & 8 van het basisonderwijs. Meer informatie over Scholen voor Bijen zie onze website.

 

Meer weten?

Voor informatie en vragen, neem contact op met Rebecca Geeraert via 038-4250974 of mail naar geeraert@natuurenmilieuoverijssel.nl 

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media