Menu

Bloembollen voor bijen

Wil jij de bijen ook een handje helpen op jouw schoolplein? Basisscholen en BSO’s uit de gemeenten Dinkelland, Hardenberg, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Steenwijkerland en Zwartewaterland kunnen zich opgeven voor de bloembollenactie van Natuur en Milieu Overijssel. De 50 biologische bloembollen die zij krijgen, zijn goed voor bijen. Deelnemende scholen krijgen er ook een leuke lesbrief bij! 

Kerndoel 40/46:
Planten en dieren herkennen/Dagritme en seizoenen

Dit materiaal is geschikt voor:
Groep 5 & 6

Tijdsinvestering bedraagt:
Naar keuze

Deelname is kosteloos

Bloembollenactie voor basisscholen en BSO’s

Hoe leuk is het als er straks allemaal bloeiende krokussen, sieruien, blauwe druifjes en tulpen op jouw schoolplein bloeien? Dat kan door met je klas of groep mee te doen aan de bloembollenactie van Natuur en Milieu Overijssel. Je ontvangt 50 biologische bloembollen (boeren krokussen, blauwe druifjes, sieruien en tulpen) die je samen met de kinderen dit najaar in de grond of in bloembakken kunt poten. En dan is het alleen nog maar wachten tot het voorjaar wordt. Naast de bloembollen krijg je er ook een leuke lesbrief bij, zodat je in de klas aandacht kunt besteden aan bloembollen en bijen.

Aanmelden

Scholen en BSO’s uit de gemeenten Dinkelland, Hardenberg, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Steenwijkerland en Zwartewaterland kunnen zich tot maandag 4 november opgeven voor deze bloembollenactie via NME@natuurenmilieuoverijssel.nl. Zet hier duidelijk de naam van je school of BSO en het adres bij. Heb je vragen? Neem dan contact op met Annelies van der Blij via bovenstaand e-mailadres of via 038-4250960.

Wanneer je de lesbrief hebt aangevraagd, kun je de digitale lesbrief hier downloaden. Hiervoor heb je een wachtwoord nodig die je in de lesbrief kunt vinden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media