Menu
Expeditie Wildernis IJssel-Vechtdelta

Expeditie Wildernis IJssel-Vechtdelta

Expeditie Wildernis is een uitdagende, educatieve struintocht voor basisschoolleerlingen van groep 5 t/m 8. Voorafgaand aan de expeditie krijgen de leerlingen een voorbereidende les in de klas. Hierbij komt een stukje theorie over waterveiligheid in de IJssel-Vechtdelta aan de orde. Daarna gaat de klas een dagdeel naar buiten. Tijdens deze actieve buitenactiviteit gaan de leerlingen struinen door de uiterwaarden van de IJssel in Zwolle en langs het Zwartemeer. Door middel van educatieve beleefopdrachten ontdekken de leerlingen in groepjes de uiterwaarden en krijgen ze kennis en inzicht in verschillende aspecten van het water (de rivier) in relatie tot de mens, plant en dier. In Zwartewaterland werken we samen met boer Vos. Het programma in Zwartewaterland bevat ook een educatief onderdeel op de boerderij van boer Vos.

De expedities in Zwartewaterland vinden in februari en maart plaats. De expedities in Zwolle vinden van april t/m juli plaats.

Verdere updates over de ontwikkeling van Expeditie Wildernis IJssel-Vechtdelta zullen op deze pagina verschijnen.

 

Expeditie Wildernis is onderdeel van het programma IJssel-Vechtdelta van provincie Overijssel, Waterschap Drents Overijsselse Delta, de gemeenten Kampen, Zwartewaterland en Zwolle en de Veiligheidsregio IJsselland.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media