Menu
Moestuin praatplaten (leskist)

Moestuin praatplaten (leskist)

Met de moestuinpraatplaten kun je aan de leerlingen uitleggen welke
procesessen er allemaal gebeuren in een moestuin, aan de hand van de afbeeldingen op de plaat. Op de voorkant van de plaat staat een grote illustratie, op de achterkant staat uitleg voor jou als docent.

Alle platen bevatten naast informatie over een thema ook een weetje, een onderzoeksvraag, een stelling en een doordenkvraag voor extra uitdaging. Met de moestuinpraatplaten krijgen de leerlingen inzicht in verschillende moestuinthema’s, maar worden ook gestimuleerd om door te denken over gezond en duurzaam voedsel.

De platen hebben de volgende onderwerpen: Plantenonderdelen, groei, bloemen, bestuivers, zaden, kringloop, bodemdieren en eten. De leskist is gemaakt om lekker mee te nemen de moestuin in, zodat je ter plekke uitleg kunt geven over de planten en diertjes in de tuin.

Naast de moestuinpraatplaten vind je in de leskist ook een wormenbak, insectenzuigpotjes, loepjes en een bonenkweeksetje. Deze kun je naar eigen inzicht gebruiken om de moestuinlessen te verrijken.

Kerndoel 40/44:
Planten en dieren herkennen/Kennis van producten

De leskist is geschikt voor:
Groep 5 t/m 8

Tijdsinvestering bedraagt:
Naar keuze

De moestuin praatplaten leskist is kosteloos voor scholen in het NME-netwerk Voor overige scholen kost het € 25,- per maand exclusief verzendkosten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media