Menu
Moestuintjes

Moestuintjes

Eten uit eigen tuin is helemaal in. Ook kinderen vinden het leuk plantjes te zien groeien en ze later op te eten. Deze materiaalzending bestaat uit tien soorten groentezaden en het informatieboekje “Met je klas aan de slag in de moestuin”. Daarnaast ontvang je een lesbrief en een lijst met les- en videosuggesties.

Het werkboekje

In het werkboekje van de leerlingen staan leuke en uitdagende opdrachten. De leerlingen gaan de zaden vergelijken en ze onderzoeken welk onderdeel van de plant ze eten. Daarnaast is er ook een logboek aanwezig in het werkboekje. Per week gaan de leerlingen bijhouden wat ze gedaan hebben in de moestuin. Zoals water geven, onkruid verwijderen, mest geven, de grond omspitten, enzovoort. Verder beschrijven ze per week wat ze zien. Hier maken ze ook een tekening van.

Het informatieboekje

In het informatieboekje ‘Met je klas aan de slag in de moestuin’ staat basisinformatie over het zadenpakket. Zo zijn de zaai-, plant-, oogstmaanden en de plantafstand per groente benoemd. Daarnaast staan er teeltips, een korte uitleg over het belang van groente en recepten in het informatieboekje. In het informatieboekje staat ook een verwijzing naar een webpagina met aanvullende informatie over de herkomst van zaden. Het pakket bevat; bindsla, kropsla, radijs, tomaat, andijvie, biet, stoksnijboon, prei, spinazie en peen.

Lessuggesties

Ook hebben we een overzicht met aanvullende lessuggesties gemaakt. Op het internet zijn al talloze lesideeën te vinden rondom moestuinieren. Een aantal kwalitatieve lesideeën hebben wij op een rij gezet, onderverdeeld in onderbouw, middenbouw en bovenbouw.

Wanneer je deze materiaalzending hebt aangevraagd, kun je de digitale bestanden hier downloaden. Hiervoor heb je een wachtwoord nodig die je in de leskist kunt vinden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media