Menu
Waterles – Waterschap Vechtstromen

Waterles – Waterschap Vechtstromen

Waterles en bezoek Rioolwaterzuivering

Het waterschap Vechtstromen vanaf het seizoen 2014-2015 gestart met het geven van waterlessen en excursies naar een rioolwaterzuiveringsinstallatie in de buurt voor leerlingen in het basisonderwijs (groep 7 & 8) door vrijwilligers.

Doel van de waterles
Het doel van de waterles is tweeledig:

  1. We willen kinderen van de groepen 7 en 8 actief kennis laten maken met de taken van het waterschap.
  2. Door de opgedane kennis willen we de kinderen bewuster met water en natuur laten omgaan.

Opzet
De lessen zijn opgedeeld in twee dagen:

Deel 1:
Het eerste deel van de waterles duurt 2 – 2,5 uur en is theoretisch en interactief. Iemand van het waterschap komt in de klas uitleggen wat de taken van het waterschap zijn. Dit gebeurt aan de hand van speciaal voor de waterles ontwikkelde filmpjes. Deze sluiten aan op de belevingswereld van kinderen in groep 7. In het eerste deel is ook veel aandacht voor vraag en antwoord. Verder laten wij de kinderen door middel van proefjes op een leuke manier kennismaken met water en wat erin leeft.

Deel 2:
In het tweede deel van de waterles bezoeken we een afvalwaterzuiveringsinstallatie. Aan de waterles en de excursie naar de zuivering zijn geen kosten verbonden. Vervoer naar de zuivering dien je zelf te verzorgen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ilse Fransbergen. Zij is op werkdagen (behalve op woensdag) bereikbaar op telefoonnummer 06-20014177 of per e-mail educatie@vechtstromen.nl.

Deze excursie wordt aangeboden door Waterschap Vechtstromen. Om deze reden is deze excursie alleen voor scholen in het werkgebied van Waterschap Vechtstromen. De excursie is te boeken via www.vechtstromen.nl/beleven/educatie/waterlessen/

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media