Menu
Provinciale viering boomfeestdag bij Cool Nature natuurspeelplaats in Wierden

Provinciale viering boomfeestdag bij Cool Nature natuurspeelplaats in Wierden

De provinciale viering van de boomfeestdag op woensdag 14 maart vindt dit jaar plaats bij de Cool Nature plek de Esrand in Wierden. 58 leerlingen van de Sjaloom school en het Laar gaan gewapend met een schop en laarzen 50 nieuwe bomen planten, waaronder veel fruitbomen.

De provinciale commissie van de boomfeestdag en Natuur en Milieu Overijssel zetten zich ieder jaar weer in om er voor te zorgen dat er op zoveel mogelijk locaties een boomfeestdag wordt georganiseerd. Naast de accentviering in Wierden worden er in de hele provincie boomfeestvieringen georganiseerd door gemeentes en scholen. Kijk voor een overzicht op: https://www.boomfeestdag.nl/activiteiten/boomfeestdag-2018. Het doel van de boomfeestdag is kinderen meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen.

Thema Maak ’t Buiten Beter!
Dit jaar is het jaar thema: ‘Operatie Boomfeestdag: Maak ’t Buiten Beter!’ Kinderen zijn graag buiten. Bomen zijn goed voor ons klimaat en onze gezondheid. Gedeputeerde Hester Maij van natuur onderschrijft deze gedachten: “Kinderen hebben niet overal gemakkelijk toegang tot een groene omgeving met bijvoorbeeld bomen waar ze kunnen spelen. Ook in en rondom de stad kan het best nog wat groener. Het is erg belangrijk voor kinderen dat ze in hun vrije tijd kunnen genieten in het groen”.

De provincie ondersteunt de boomfeestdag. Het past binnen de ambities van het koersdocument ‘natuur voor elkaar’. Een van de ambities is om natuur weer dichterbij te brengen bij de mensen. Daarbinnen wil de provincie extra aandacht besteden aan ‘kinderen en natuur’. Dit doen we o.a. door groene schoolpleinen te stimuleren, maar ook speelnatuur en het ondersteunen van boomfeestdag.

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media