Menu
Scholen gezocht voor project Van Zaadje tot Boom

Scholen gezocht voor project Van Zaadje tot Boom

Natuur en Milieu Overijssel zoekt 25 basisscholen die mee willen doen aan het project Van Zaadje tot Boom. In dit project leren kinderen zorgdragen voor de groei en ontwikkeling van hun eigen boom. Kleine boompjes worden in het project door de leerlingen opgekweekt tot grotere boompjes. De kinderen volgen de ontwikkeling van de boom met een bijbehorend lespakket en leren zo zorgdragen voor bomen. De boompjes worden ter afsluiting door de kinderen geplant op de landelijke boomfeestdag. Vorig jaar hebben we een succesvolle pilot georganiseerd met 5 scholen, daarom breiden we het aanbod dit jaar verder uit.

Het lesmateriaal

Doe je mee aan dit project? Dan krijg je inspirerend lesmateriaal om leerlingen te enthousiasmeren om de bomen goed te verzorgen. Er zijn prachtige lesbrieven, werkbladen en educatieve filmpjes gemaakt, ook krijg je tips van bomenkenners en boswachters.

Wie kan er meedoen?

De volgende randvoorwaarden zijn nodig om het project tot een succes te maken:

  • (Minimaal) 1 beschikbare klas per school die met het project aan de slag gaan. Het lespakket is het meest geschikt voor groep 6, 7 en 8. Andere klassen in overleg.
  • Tijd voor een paar lessen over bomen
  • Een moment waarbij de kinderen samen met Meer Bomen Nu jonge boompjes gaan oogsten in een naburig park of natuurgebied.
  • Ruimte ergens op het schoolplein of veilige plek buiten de school waar 20-30 bomen in pot kunnen staan, verzorgd kunnen worden en kunnen groeien
  • Plek waar de bomen kunnen staan in de zomervakantie en ook gewaterd worden. Ook is een mogelijkheid dat de kinderen de bomen dan mee naar huis nemen en verzorgen.

Interesse?

Van Zaadje tot Boom gaat al snel van start. Wil je meer informatie of wil je jouw klas opgeven? Stuur dan een mail naar projectleider Peter Adema via p.adema@natuurenmilieuoverijssel.nl.

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media