Menu
Hele Jaar: Tijd voor gratis bloemenzaad en een bijengastles

Hele Jaar: Tijd voor gratis bloemenzaad en een bijengastles

Scholen voor Bijen

Bijen, hommels, zweefvliegen en andere bestuivers staan de laatste jaren steeds meer in de schijnwerpers. En dat is maar goed ook. Wij hebben de bijen heel hard nodig voor ons voedsel. Daarom moeten we zorgen dat de leefwereld van de bijen verbetert.

Samen kunnen we zorgen voor genoeg eten en genoeg nestplekken voor alle verschillende bijensoorten. Daar kun je niet jong genoeg mee beginnen. Onze bijengastdocenten staan te popelen om basisschoolleerlingen te laten zien en beleven hoe mooi en belangrijk deze diertjes zijn.

Ook dit jaar weer een scholenactie

Na het succes van de afgelopen jaren, organiseert de Bijenbeweging Overijssel ook dit jaar de scholenactie Scholen voor Bijen. Deze scholenactie is speciaal voor basisscholen in Overijssel.

Wat bieden we?

Gastles van Bijengastdocent:
Wil je als school een extra inspirerend verhaal vertellen aan je leerlingen? Vraag dan een les aan van een bijengastdocent. Zij komen graag op school of in de schooltuin hun verhaal vertellen en leerlingen meenemen in hun enthousiasme over bijen. Dit kan in de 6 weken vóór en de 6 weken na de zomervakantie. Dus nu nog met je huidige groep of straks met je nieuwe groep. Na aanvraag nemen wij zsm contact met u op om een match met een bijengastdocent te organiseren.

Een map vol lesmateriaal
Download deze map met lesmateriaal voor een bron van inspiratie voor alle groepen.

Voor groep 5 en 6:
We bieden 50 x het pakket Bloembollen voor Bijen aan met gratis bloembollen. De bollen moeten in het najaar gepoot worden. Let op: als je vóór 10 oktober 2022 aanvraagt, ontvang je je materiaal in de eerste week van november 2022

Voor groep 7 en 8:
We bieden 50 x een mooi en volledig pakket van NLzoemt aan met gratis biologisch bloemenzaad (voor 50 aanvragers). Het bloemenzaad kan in het maart/april/mei gezaaid worden. Aanvragen van bloemenzaad kan tot 1 april (op=op).


Meer weten?

Voor informatie en vragen, neem contact op via 038-4250960 of mail naar nme@natuurenmilieuoverijssel.nl

In Overijssel zetten provincie, Landschap Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel, Imkervereniging Nederland, LTO en EIS, kenniscentrum voor insecten zich, onder de vlag van de Bijenbeweging Overijssel, in voor de bescherming van bijen.  De afgelopen jaren hebben wij een reeks van zeer succesvolle acties ondernomen richting scholen, algemeen publiek, imkers, natuurorganisaties, gemeenten en waterschappen. Kijk voor meer informatie over de Bijenbeweging Overijssel op de website.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media