Menu
Vogelzaad voor vogels op het schoolplein

Vogelzaad voor vogels op het schoolplein

Wil jij de vogels ook een handje helpen op jouw schoolplein? Basisscholen en BSO’s uit de gemeenten Dinkelland, Hardenberg, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Steenwijkerland en Zwartewaterland kunnen zich opgeven voor de vogelzaadactie van Natuur en Milieu Overijssel. Zij ontvangen vogelzaad met daarbij een leuke lesbrief om de vogels rondom de school beter te leren kennen! Aanmelden kan tot 8 februari via nme@natuurenmilieuoverijssel.nl.

Onze bebouwde kom wordt steeds dichter bebouwd. Daardoor is het voor vogels steeds lastiger om voedsel te vinden. Ook zijn fijne schuilplekken en nestgelegenheden steeds schaarser. Ontdek met de leerlingen hoe vogelvriendelijk jullie schoolplein is en leer de vogels rondom jullie school kennen. Nog niet zoveel vogels op het schoolplein? Wie weet dat het bijgeleverde vogelzaad daar verandering in brengt! Of ga met de bijgeleverde lesbrief zelf aan de slag om vogelvoer te maken voor de vogels.

Vogelzaadactie voor basisscholen en BSO’s

Hoe leuk is het als er straks allemaal vogels op jullie schoolplein rondvliegen? Dat kan door met je klas mee te doen aan de vogelzaadactie van Natuur en Milieu Overijssel. Je ontvangt een zakje vogelzaad waarmee je de vogels in de omgeving van de school kunt voeren. Naast het vogelzaad krijg je er ook een leuke lesbrief bij, zodat je in de klas aandacht kunt besteden aan vogels.

Aanmelden

Scholen en BSO’s uit de gemeenten Dinkelland, Hardenberg, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Steenwijkerland en Zwartewaterland kunnen zich tot maandag 8 februari opgeven voor deze actie via NME@natuurenmilieuoverijssel.nl. Heb je vragen? Neem dan contact op met Daniëtte Kisjes via bovenstaand e-mailadres of 038-4250960.

Noot voor de redactie: Wilt u meer informatie over de vogelvoeractie? Neem dan contact op met:
Ilse Jansen, jansen@natuurenmilieuoverijssel.nl, 06 498 76 798


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media