Menu
Doet jouw klas ook mee aan de voorleesactie tijdens de Dag van de Duurzaamheid?

Doet jouw klas ook mee aan de voorleesactie tijdens de Dag van de Duurzaamheid?

Op 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag lezen bestuurders, medewerkers, vrijwilligers, opa’s en oma’s en ouders voor aan leerlingen van de groepen 1 t/m 8 van het basisonderwijs. De studenten van Duurzame PABO schrijven hier elk jaar een boek met een duurzaam thema (het thema voor 2019 is op dit moment nog niet bekend). Wil jij ook dat er een voorleesheld uit de regio bij jou in de klas komt voorlezen? Meld je dan aan bij Natuur en Milieu Overijssel. Wij koppelen je aan een voorlezer en je krijgt het voorleesboek toegestuurd. Deelname is kosteloos!

Donderdag 10 oktober 2019 is het weer de Dag van de Duurzaamheid. De dag start met het voorlezen van een duurzaam verhaal op duizenden basisscholen. We nodigen je graag uit om met je klas mee te doen aan de voorleesactie. Uiteraard blijft het niet bij voorlezen alleen. Het verhaal biedt de lokale voorleesheld aanleiding om met de leerlingen in gesprek te gaan over duurzaamheid. Afgelopen jaar was het thema nieuwe energie. Vanuit Natuur en Milieu Overijssel hebben wij een overzicht opgesteld met het energie educatie aanbod in Overijssel. Dit overzicht kun je hier downloaden.

Overzicht energie educatie in Overijssel

Doe jij mee?
Vind je het leuk om met je klas deel te nemen aan de voorleesactie? Meld je dan aan via NME@natuurenmilieuoverijssel.nl. Wij koppelen je aan een voorlezer uit jouw regio. Dit kan bijvoorbeeld de burgemeester of wethouder zijn, een lokaal groen vrijwilligersinitiatief, of een opa of oma. Ook krijg je het voorleesboek toegestuurd. De activiteit duurt ongeveer 45 minuten.

Tijdsinvestering bedraagt:
45 minuten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media