Menu
Doet u dit jaar ook mee met de Voorleesactie?

Doet u dit jaar ook mee met de Voorleesactie?

Op donderdag 10 oktober 2019 is het de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. Al tien jaar wordt op deze dag op duizenden basisscholen een verhaal voorgelezen waarin duurzaamheid centraal staat. We nodigen jou graag uit om met jouw klas of school mee te doen aan de Voorleesactie. De activiteit duurt ongeveer 45 minuten. Deelname is kosteloos!

Boek ‘Sem en Saar geven positieve energie’

Speciaal voor de elfde editie van de Voorleesactie is in samenwerking met Schooldag van de Duurzaamheid een verhaal geschreven over de zeven Kinder Global Goals. Duurzaamheid is een lastig begrip voor kinderen. Om dit leuk en begrijpelijk te maken, heeft Schooldag van de Duurzaamheid de zeventien  ‘volwassen’ Sustainable Development Goals vertaald naar zeven Kinder Global Goals. Duurzaamheid wordt aan de hand van deze zeven doelen uitgelegd als “de wereld leuker, eerlijker en schoner maken”. Ze vormen als het ware een opstapje voor de kinderen naar de volwassen zeventien Sustainable Development Goals. Het boek bevat één verhaal en dit verhaal is met name geschikt voor  midden- en bovenbouw. Voor de allerkleinsten is het verhaal nog wat te ingewikkeld.

Leuke aanvullende activiteiten          

Naast het voorlezen zijn er dit jaar twee aanvullende activiteiten. 1) Een duurzame les in de vorm van een interactieve digitale game. De leerlingen swipen, tappen en draggen zich de toekomst in. Samen met een quizmaster meten ze de impact op de aarde en bouwen ze de aarde na. Aanmelden voor deze activiteit kan via deze link. 2) Aansluitende doe-activiteiten georganiseerd door Schooldag van de Duurzaamheid. De kinderen ervaren dankzij de doe-activiteiten wat de Kinder Global Goals in de praktijk betekenen. Het aantal plekken voor kosteloze deelname aan de doe-activiteiten is beperkt. Meld jouw school dus snel aan via de link. Deze inschrijving sluit op 23-9-2019. Alle activiteiten bij elkaar nemen een dagdeel in beslag. Meer informatie over de aanvullende activiteiten is te vinden op de website.

Voorleeshelden

Je kunt natuurlijk zelf voorlezen, maar Natuur en Milieu Overijssel koppelt jouw klas of school graag aan een speciale gast bij jouw uit de gemeente. Bijvoorbeeld de burgemeester, wethouder, directeur, vrijwilliger, opa of oma. Zij lezen voor en gaan na afloop met de kinderen in gesprek over de Kinder Global Goals en duurzaamheid. Of je wel of geen gast wilt ontvangen, kun je aangeven op het aanmeldformulier.

Aanmelden

Wil je ook mee doen met jouw klas of school? Reserveer dan donderdag 10 oktober in jouw agenda en meld je aan via deze link*. Begin oktober ontvang je het voorleesboek op school. Heb je aangegeven dat je graag een gastvoorlezer wilt ontvangen? Dan nemen wij na de aanmelding contact op om je aan een voorlezer te koppelen.

Meer informatie

Heb je een vraag of wil je meer informatie over de Voorleesactie? Neem dan contact op met Rebecca Geeraert via 038-4250960 of geeraert@natuurenmilieuoverijssel.nl.

*Voorlezers kunnen zich aanmelden via deze link. 

Provincie Overijssel ondersteunt de Voorleesactie in Overijssel voor een schone en gezonde leefomgeving. Natuur en Milieu Overijssel werkt in de uitvoering samen met landelijke en regionale partners.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media