Menu
Word bijen gastdocent in Overijssel!

Word bijen gastdocent in Overijssel!

Ben jij net als wij gefascineerd door bijen? Vind je het een leuke uitdaging om jouw enthousiasme voor bijen over te brengen op kinderen in het basisonderwijs? Dan is bijengastdocent beslist iets voor jou! De bijengastdocenten zijn vrijwilligers. Zij geven lessen in de klas en in het veld en kunnen daarbij gebruik maken van een veelheid aan prachtige lesmaterialen van de Bijenbeweging. Belangstelling of meer weten, bel of mail ons.

Bijencampagne basisscholen

Van eind maart tot en met april organiseren wij samen met de natuureducatie centra van Overijssel een bijencampagne voor basisscholen ‘Scholen voor Bijen’. We bieden verschillende zaadmengsels aan en er is nieuw lesmateriaal beschikbaar van Nederland Zoemt. Hierin aandacht voor de verschillende soorten bijen, het belang van en bijen voor de bestuiving en de leefomstandigheden. Daarnaast kunnen 10 scholen in aanmerking komen voor een workshop bijenhotel maken. Instructies en geld voor materialen worden voor deze workshop verzorgd. Meer informatie over Scholen voor Bijen zie onze website.

Belangstelling?

Wil je meer weten of je aanmelden als bijengastdocent voor scholen in jouw gemeente? Neem dan contact op met Livia Leysen van de Bijenbeweging Overijssel. Tel: 038-4250976 of mail: leysen@natuurenmilieuoverijssel.nl.

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media