Kinderboerderij De Höfte

5 juli 2022

Op kinderboerderij de Höfte zijn meerdere activiteiten te beleven!

 • Kabouter-excursie / groep 1 en 2
  Aan de hand van het verhaal van kabouter Hummeltje ontdekken kinderen de dieren op de boerderij en helpen ze Hummeltje een handje. In groepjes lopen ze met hun begeleiders het hele terrein over op zoek naar afbeeldingen van kabouter Hummeltje. Bij elke afbeelding hoort een leuke ‘opdracht’ afgestemd op het seizoen. Na afloop krijgen de kinderen een kleurplaat van kabouter Hummeltje mee.
 • Lammetjes aaien / groep 3 en 4
  Als er lammetjes zijn kunnen de kinderen kennismaken met deze grappige schattige dieren. Er wordt informatie gegeven over schapen / geiten en lammetjes. Later wordt er spelenderwijs dieper ingegaan op de verstrekte informatie. Want hoe vinden schapen hun eigen lammeren en de lammeren hun eigen moeder in de kudde? Het hoogtepunt is natuurlijk in de wei de lammetjes aaien. Na afloop krijgen de kinderen een tekening van lammetjes en een pluk wol mee.
 • Leo Lieveheersbeest / groep 3 en 4
  Leo het Lieveheersbeestje is zijn stippen kwijt. Help Leo en geef antwoord op de vragen die op de lieveheersbeesten staan. Bij elke Lieveheersbeest staat een vraag en een ‘doe’-opdracht. Zo ontdekken de kinderen welke dieren er bij de Höfte zijn en hoe ze leven. Ze krijgen een werkblad waar de antwoorden op ingevuld kunnen worden.
 • De bij / imker in de klas / groep 4 en 5
  Heeft de koningin de werkster nodig? Waar komt de honing vandaan en hoe smaakt deze? Wat doet een imker en is het niet gevaarlijk zo dichtbij de bijen te komen? Allemaal vragen waar kinderen na afloop van deze les zelf het antwoord op weten. De groepsleerkracht ontvangt per mail een inleiding op de bijenles. Op school kunnen de kinderen zich alvast verdiepen in dit onderwerp. Bij de Höfte worden ze ontvangen door een of meerdere imkers, die de kinderen van alles vertellen, laten zien, horen, proeven, ruiken enz.. Na de uitleg maken de kinderen een aantal opdrachten, bij de Höfte of op school.
 • Huid en haar / groep 5 en 6
  Dit programma begint met een brief van Sterre aan de kinderen. Sterre gaat binnenkort een kinderboerderij bezoeken en vind het eng dieren aan te raken. daarom doet ze het verzoek aan de kinderen om naar de kinderboerderij te gaan, de dieren aan te raken en na afloop haar een brief te schrijven. eenmaal bij de Höfte krijgen de kinderen in groepjes een rugzak mee waar spulletjes inzitten voor diverse proeven.

En nog andere activiteiten zoals:

 • Klein klein kleutertje in de tuin / groep 1 en 2
 • Zwerfafvalproject / groep 4 en 5
 • Duurzaamheid / groep 7 en 8
 • Deelnamen aan Energy Challenges / voor de hele school

Alle activiteiten zijn uitsluitend te boeken via dehofte@gmail.com of 0541-510925.
Alleen scholen in Oldenzaal en omgeving kunnen de activiteiten boeken.