Veelgestelde vragen

Hieronder vind je veelgestelde vragen over het gebruik van onze NME materialen.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op.

 

 • Kan ik gebruik maken van de materialen van NME Overijssel?

  Ons aanbod is gericht op basisscholen, kinderopvangorganisaties en BSO’s in de provincie Overijssel. Soms is dat gratis, soms vragen we een kleine bijdrage. Dat is afhankelijk van de gemeente waar jouw school, BSO of kinderopvang staat. Hier lees je er meer over.

  Ook natuur- en milieugroepen en andere verenigingen of clubs kunnen gebruikmaken van onze materialen, indien beschikbaar. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 • Waarom kan ik een leskist niet aanvragen in een bepaalde periode?

  De winter is een periode waarin veel kleine diertjes en plantjes in rustmodus gaan. Een aantal van onze leskisten zijn daarom niet geschikt voor ieder seizoen. Het gaat om de leskisten: Jong Leren Water beheren, Water in de natuur, De bij en Vlinders en insecten. Deze leskisten kunnen niet aangevraagd worden in periode 2 en 3. Mocht het gaan om een andere leskist dan hierboven genoemd, neem dan contact met ons op.

 • Zijn er kosten verbonden aan de lesmaterialen van NME Overijssel?

  Basisscholen, BSO’s en kinderopvangorganisaties uit zeven Overijsselse gemeenten kunnen gratis gebruik maken van ons hele NME-aanbod dankzij een bijdrage van de gemeente. Het gaat om de gemeenten Dinkelland, Hardenberg, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Steenwijkerland, Wierden en Zwartewaterland.

  Basisscholen, BSO’s en kinderopvangorganisaties in de andere gemeenten kunnen tegen betaling gebruik maken van ons NME aanbod. Op deze pagina lees je wat de kosten zijn. Daarnaast organiseren we regelmatig leuke gratis activiteiten en acties voor scholen, BSO’s en kinderopvang in heel Overijssel. Houd hiervoor onze nieuwsbriefFacebook of Twitter in de gaten.