Ruimte voor de vecht – Beleef je omgeving

5 juli 2022

In ‘Beleef je omgeving’ komen leerlingen van groep 5 t/m 8 van alles te weten over de Vecht en het Vechtdal. Van natuur tot cultuur en van historie tot heden. Inclusief een vaartocht of fietsspeurtocht door dit unieke gebied. Doet jouw klas ook mee? 

Het Vechtdal is een prachtig rivierenlandschap waar natuur, landgoederen en landbouwgronden elkaar afwisselen. De Vecht stroomt van Hardenberg via Ommen en Dalfsen naar Zwolle. Een uniek stukje Nederland om te wonen, werken en recreëren. In het samenwerkingsprogramma Ruimte voor de Vecht werken overheden en andere partijen aan droge voeten en een mooi groen Vechtdal. Voor nu en in de toekomst. De partners van Ruimte voor de Vecht vinden het belangrijk dat kinderen uit het gebied op een actieve manier betrokken zijn bij hun leefomgeving. Daarom bieden zij basisscholen kosteloos de educatieve activiteit ‘Beleef je omgeving’ aan.

Leren en beleven
‘Beleef je omgeving’ bestaat uit opdrachtkaarten waarmee de leerlingen in de klas leren over de cultuur, historie, natuur, landbouw, landschap en recreatie van en in het Vechtdal. Vervolgens gaan ze het veld in! Tijdens een fietsspeurtocht (groep 5 en 6) of een vaartocht (groep 7 en 8) beleven ze de omgeving en verdiepen ze zich verder in het gebied. Een leuk en leerzaam uitje!

Praktische informatie
Voor wie: groep 5 t/m 8 van scholen uit Hardenberg, Ommen, Dalfsen en Zwolle
Wanneer: 8 juni t/m 18 oktober (herfstvakantie)
Kosten: geen

Downloaden lespakket (docentenhandleiding, opdrachtkaarten en fietsspeurtocht) via www.ruimtevoordevecht.nl/educatie.html

Aanmelden vaartocht

Meer informatie
Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Alma Streefkerk van Natuur en Milieu Overijssel, streefkerk@natuurenmilieuoverijssel.nl, 038-4250960.