Waterschap Vechtstromen

5 juli 2022

`Juf, waar gaat het water van het toilet naartoe?`, `Meester, waarom zitten er putdeksels in de straat?` Vragen waar u misschien niet gelijk een antwoord op heeft.

Voor alle basisscholen in ons werkgebied heeft waterschap Vechtstromen een geheel verzorgde waterles ontwikkeld, gevolgd door een rondleiding op de rioolwaterzuiveringsinstallatie. Aan de hand van filmpjes, proefjes en theorie in de waterles komen leerlingen alles te weten over (afval)water en de taken van een waterschap. De waterles en rondleiding zijn geschikt voor groep 7 en 8 en er zijn geen kosten aan verbonden. De afwisseling van luisteren, zien en doen maakt deze les zo leuk!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ilse Fransbergen. Zij is op werkdagen (behalve op woensdag) bereikbaar op telefoonnummer 06-20014177 of per e-mail educatie@vechtstromen.nl.

Deze excursie wordt aangeboden door Waterschap Vechtstromen. Om deze reden is deze excursie alleen voor scholen in het werkgebied van Waterschap Vechtstromen. De excursie is te boeken via www.vechtstromen.nl/waterles.