Boomdeeldagen: betaalbaar groen

20 juni 2023

Er komen weer Boomdeeldagen aan! Woon je in het buitengebied van één van de deelnemende gemeenten en wil jij jouw erf versterken door bomen en struiken te planten? Meld je aan voor de regeling ‘Iedereen een boom’ van Natuur voor Elkaar. Door je op te geven kun je met korting bomen en struiken bestellen. Dit jaar doen de gemeenten Almelo, Borne, Dalfsen, Deventer, Enschede, Haaksbergen, Hardenberg, Hellendoorn, Hof van Twente, Ommen, Olst-Wijhe, Raalte, Rijssen-Holten, Steenwijkerland, Wierden, Zwartewaterland en de regio Noord Oost Twente ( gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen) mee.

De provincie Overijssel, Landschap Overijssel en deze gemeenten en regio’s delen komende winter bomen en bosplantsoenplanten uit tegen een vergoeding van 25% van de totale kosten. De rest betaalt de provincie en gemeente. De boomdeeldagen zijn op 18 november, 16 december 2023 en 20 januari 2024.

De actie geldt voor iedereen die woont in het buitengebied van één van deze gemeenten, met een plek voor bomen en/of bosplantsoen in een klein landschapselement of op het erf. Je versterkt hiermee de lokale biodiversiteit en landschapsstructuur.

Je kunt je als inwoner van één van de deelnemende gemeenten van 12 juni tot met 30 juli online plantmateriaal aanvragen. Het gaat om meerdere inheemse bomen of bosplantsoenplanten waarbij de eigenaar voor maximaal 1.000 euro aan plantmateriaal mag bestellen en 75% van het totaalbedrag door de provincie en gemeente wordt betaald. De eigen bijdrage bedraagt dus maximaal 250 euro. Deelnemers kunnen het plantmateriaal komende winter bij uitgiftelocaties ophalen. Per gemeenten is een bepaald budget beschikbaar. Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst.

Meld je aan via het formulier op de website van Iedereen een boom. Niet alle gemeenten hadden de mogelijkheid om aan deze actie mee te doen.