Inspiratiemiddag Insectenweek op 25 september

1 juli 2024

Inspiratiemiddag Insectenweek voor leerkrachten op 25 september

Zet 2 t/m 8 juni volgend jaar alvast in je agenda, dan is namelijk de landelijke Insectenweek! Insecten zijn ontzettend belangrijk voor de biodiversiteit, de natuur en voor ons als mensen. Een goed idee dus om met de hele school aan de slag te gaan het thema insecten. Hoe organiseer je nu eigenlijk een Insectenweek op school en waar begin je? NME Overijssel en Inflora organiseren op 25 september 2024 een inspiratiemiddag voor leerkrachten in het basisonderwijs. We zorgen voor kennis, inspiratie en praktische handvatten om een geslaagde Insectenweek te organiseren bij jou op school. Laagdrempelig en met een zeer divers leeraanbod.

Meld je hier aan!

De insectenweek

In 2023 organiseerde Inflora met groot succes een Insectenweek voor basisscholen in Salland en Twente. Dat smaakte naar een nóg grotere editie in 2024! Samen organiseerden we afgelopen mei een inspiratiemiddag (kennislab) voor de insectenweek van dit jaar, maar veel scholen hadden hun plannen al gemaakt. Daarom zijn we er nu vroeg bij met een inspiratiemiddag op 25 september aanstaande voor de insectenweek in juni 2025!

Wat kun je verwachten?

Tijdens de inspiratiemiddag spijkeren we je bij met kennis over insecten én denken met je mee over hoe je voor groep 1 tot en met 8 een leuk en samenhangend programma kunt samenstellen. Het thema insecten past natuurlijk goed bij het vak natuur, maar valt ook goed in te passen in lessen en doe-opdrachten op het gebied van rekenen, taal, kunstzinnige vorming, technologie, digitale geletterdheid en oriëntatie op jezelf en de wereld (OJW). Uiteraard kun je diverse leskisten en praktische lesideeën bekijken en uitproberen tijdens deze middag.  Neem vooral een kijkje op insectenweek.nl om alvast wat inspiratie op te doen.

Praktische informatie en aanmelden

Praktische informatie en aanmelden

Datum: woensdag 25 september
Tijd: 15.30 – 17.00, inloop vanaf 15.00
Locatie: Volgt. Het zal plaatsvinden in Twente.
Kosten: gratis

Meld je hier aan!

1 juli 2024

De inspiratiemiddag voor de Insectenweek is gratis beschikbaar voor leerkrachten, directie en ondersteunend personeel van basisscholen (dankzij een bijdrage van de Rabobank Noord en West Twente).

Vragen

Heb je vragen over de Insectenweek of de inspiratiemiddag? Neem dan contact op met Ilona Dijkman van Natuur en Milieu Overijssel/ NME Overijssel via i.dijkman@natuurenmilieuoverijssel.nl of 038 425 0970