Meld je aan voor van Zaadje tot Boom 2023

18 april 2023

Meld je aan voor Van Zaadje tot Boom 2023

Het blijft een klein wonder, hoe een enkel zaadje kan uitgroeien tot een grote boom. Wil je samen met je klas dit hele proces volgen en hier alles over leren, met ondersteuning van experts en uitgebreid lesmateriaal? We volgen in een paar maanden alle stappen van Zaadje tot Boom. Van het zaaien, het ontkiemen en de verzorging bij de groei, tot aan het planten van de boom op een vaste stek in november 2023. In dit project leren kinderen zorg dragen voor de groei en ontwikkeling van hun eigen boom. De boompjes worden ter afsluiting door de kinderen geplant op de landelijke boomfeestdag.

Het lesmateriaal

Bij dit project hoort inspirerend lesmateriaal om leerlingen te enthousiasmeren om de bomen goed te verzorgen. Het lesmateriaal bestaat uit prachtige lesbrieven, werkbladen en educatieve filmpjes. Ook kun je gedurende de hele periode rekenen op tips van bomenkenners en boswachters.

Wie kan er meedoen?

De volgende randvoorwaarden zijn nodig om het project tot een succes te maken:

  • (Minimaal) 1 beschikbare klas per school die met het project aan de slag gaan. Het lespakket is het meest geschikt voor groep 5, 6, 7 en 8. Andere klassen in overleg.
  • Tijd voor een paar lessen over bomen
  • Ruimte ergens op het schoolplein of veilige plek buiten de school waar 20-30 bomen in pot kunnen staan, verzorgd kunnen worden en kunnen groeien
  • Plek waar de bomen kunnen staan in de zomervakantie en ook gewaterd worden. Ook is een mogelijkheid dat de kinderen de bomen dan mee naar huis nemen en verzorgen.

Geef je op!

Van Zaadje tot Boom gaat al snel van start. Wil je meer informatie of wil je jouw klas opgeven? Stuur dan een mail naar projectleider Peter Adema via p.adema@natuurenmilieuoverijssel.nl. Opgeven kan tot en met 28 april 2023.