Ook dit schooljaar weer Scholen voor Bijen

1 oktober 2023

Ook dit schooljaar weer Scholen voor Bijen

Bijen, hommels, zweefvliegen en andere bestuivers staan de laatste jaren steeds meer in de schijnwerpers. En dat is maar goed ook. Wij hebben de bijen heel hard nodig voor ons voedsel. Daarom moeten we zorgen dat de leefwereld van de bijen verbetert. Samen kunnen we zorgen voor genoeg eten en genoeg nestplekken voor alle verschillende bijensoorten. Daar kun je niet jong genoeg mee beginnen.

De steenhommel is ook een wilde bij

 

Voor alle basisscholen in Overijssel

Na het succes van de afgelopen jaren, organiseert de Bijenbeweging Overijssel ook dit jaar de scholenactie Scholen voor Bijen. Onze bijengastdocenten staan te popelen om basisschoolleerlingen te laten zien en beleven hoe mooi en belangrijk deze diertjes zijn. Of bestel (biologische) bloembollen of bloemenzaadjes om op het schoolplein te planten. Daar worden wij blij van, maar de bijen nog veel meer!

Direct naar het aanbod + bestelpagina

Waar bestaat Scholen voor Bijen uit?

  • Gastles van Bijengastdocent
  • Een map vol lesmateriaal
  • Voor groep 5 en 6: pakket Bloembollen voor Bijen met gratis bloembollen (beperkte voorraad)
  • Voor groep 7 en 8: pakket van NL Zoemt met gratis bloemenzaad voor bijen (beperkte voorraad)

Meedoen met Scholen voor Bijen

Op deze webpagina vind je alle informatie over Scholen voor Bijen vind je alle informatie over de actie en kun je materialen aanvragen.

 

In Overijssel zetten provincie, Landschap Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel, Imkervereniging Nederland, LTO en EIS, kenniscentrum voor insecten zich, onder de vlag van de Bijenbeweging Overijssel, in voor de bescherming van bijen.  De afgelopen jaren hebben wij een reeks van zeer succesvolle acties ondernomen richting scholen, algemeen publiek, imkers, natuurorganisaties, gemeenten en waterschappen. Kijk voor meer informatie over de Bijenbeweging Overijssel op de website.