Wegens daverend succes in de herhaling: maak kans op een bezoek van de Trashpackers!

19 december 2022

Wegens daverend succes in de herhaling: maak kans op een bezoek van de Trashpackers!

Wat een relaxte, zonnige strandvakantie had moeten zijn, werd een wereldwijde organisatie van opruimers van zwerfafval.  Tijmen Sissing, alias de Trashpacker, kon het zwerfafval niet aanzien en besloot het strand op te gaan ruimen. Al gauw werd hij geholpen door de plaatselijke inwoners, want als geen ander weet de Trashpacker anderen te inspireren!

Tijdens de Week van de Circulaire Economie (6 t/m 11 februari 2023) gaat de Trashpacker langs scholen in Overijssel. Wilt u kans maken op een bezoek van de Trashpackers bij u op school? Mail dan uiterlijk 13 januari 2023 (voor bassischolen is de inschrijving verlengd naar 20 januari) de schoolnaam en het bezoekadres, uw naam en telefoonnummer naar circulaire.economie@overijssel.nl, onder vermelding van Trashpackers.

Uw school maakt kans op een Cruise 2 Reduce (primair onderwijs) of een Inspiratiesessie (primair en voortgezet onderwijs). De Cruise 2 Reduce is een rijdende recyclefabriek: een magische bus met vier recyclemachines. We toveren plastic afval om naar toffe producten zoals plantenbakjes of frisbees. Leerlingen horen hoe recycling werkt en waarom dit niet dé oplossing is. En hoe je als leerling zelf kunt bijdragen aan een schone planeet.

Tijdens een Inspiratiesessie worden de leerlingen meegenomen in het bevlogen verhaal van de Trashpacker. Wat is zwerfafval? Wat doet al dat plastic met mens en dier? Wat kunnen we eraan doen? Opruimen natuurlijk! De ervaring leert dat de leerlingen zo enthousiast zijn na het verhaal van de Trashpackers dat zelfs de pauze kan wachten: ze staan te popelen om op te gaan ruimen in de omgeving van school!

Let op: scholen die al een bezoek van de Trashpacker hebben gehad, zijn uitgesloten van deelname van deze actie.